TV kijken wanneer het jou uitkomt!
 
Programma gemist? 

Heb ik iets gemist? is de website die alle gemiste uitzendingen van alle Nederlandse zenders, bundelt in één website!

 
 
Uitzending gemist? 

Over de streep gemist

Laatste uitzending op 11-06-2013 om 20:35 uur

Documentaire van Jessica Villerius over de belevingswereld van scholieren op de middelbare school. Voor deze filmgingen vijfenzeventig leerlingen van het Amsterdamse IJburgcollege een bijzondere uitdaging aan: Challenge Day. Eengrensverleggende methode uit Amerika, die onder andere wordt ingezet om pesten op scholen tegen te gaan en wederzijdsrespect te stimuleren. Door spelletjes af te wisselen met serieuze gesprekken, worden leerlingen uitgedaagd omverborgen gevoelens naar elkaar uit te spreken. Centrale vraag: wat weten we nu eigenlijk van elkaar? Vrij weinig, isde constatering. Leerlingen durven tijdens Challenge Day emoties en ervaringen met hun medescholieren te delen, waar zenog nooit met iemand over hebben gesproken. Niet gemakkelijk, maar ze merken al snel dat ze niet alleen staan. Nietmeer. Veel indruk maakt het onderdeel waarbij alle leerlingen zich verzamelen aan één kant van een witte lijn, waarnaze worden geconfronteerd met soms indringende vragen. In antwoord op deze vragen blijven leerlingen staan, of stappenover de streep. 'Toen werd gevraagd over de streep te stappen als je een ouder hebt verloren, staken er acht kinderenover', vertelt de maakster. 'Aan de overkant van de lijn waren ze ineens niet meer elkaars pestkop, maar lotgenoot. Hetis onbeschrijfelijk om te zien hoe je door zoiets simpels als het trekken van een streep het leven van een kind kuntveranderen.' Challenge Day houdt jongeren een spiegel voor, schudt ze wakker en creëert onderling begrip. Maar vooralinspireert de methode tot positieve verandering, beginnend bij jezelf. Het respect is dan ook groot wanneer aan heteind van dag op het IJburgcollege een leerling opstaat, de microfoon grijpt en zegt: 'Ik wil graag mijn excusesaanbieden. Ik besef nu pas wat het effect is van mijn gepest en getreiter. Ik stop er vandaag mee.' De drie leerlingendie al jarenlang mikpunt zijn van zijn getreiter, staan op en omhelzen hun pestkop.

Over de streep gemist
Uitzending gemist van Over de streep? Hier kun je alle uitzendingen van Over de streep kijken!
 • Totaal aantal uitzendingen:
  24
 
 
Stel het uitzendingalarm in! 
Uitzendingalarm

Bij iedere nieuwe uitzending sturen we jou een e-mail, zodat je niets meer hoeft te missen van je favoriete programma!

Wil jij niets meer missen van Over de streep? Voer dan hier je e-mail adres in:

 
 
Juni 2013 
11-06-2013

Beroepscollege Parkstad in Kerkrade (di 11 jun 2013, 2...

 Over de streep - Beroepscollege Parkstad in Kerkrade (di 11 jun 2013, 2... Het Beroepscollege Parkstad Limburg is een beroepsgerichte school in Kerkrade. Kerkrade schijnt een gemeente te zijn met veel armoede en dit merkt de school ook onder haar leerlingen. Het grootste deel van de leerlingen komt uit lage sociaal economische
04-06-2013

Kennemer College Heemskerk (di 4 jun 2013, 20:40)

 Over de streep - Kennemer College Heemskerk (di 4 jun 2013, 20:40) Het Kennemer College is een enorm grote school met alle niveaus, van praktijkonderwijs tot en met gymnasium. Wat opvalt op het Kennemer College is dat er een behoorlijk groot aantal van de leerlingen een ouder moet missen. Ofwel door overlijden, ofwel v
Mei 2013 
28-05-2013

De Rosa in Amsterdam Noord (di 28 mei 2013, 20:25)

 Over de streep - De Rosa in Amsterdam Noord (di 28 mei 2013, 20:25) De Rosa is een kleine en knusse school die maar 250 leerlingen telt. Tussen deze 250 leerlingen, zit geen één jongen. De Rosa is een echte meidenschool. Dat komt vooral door hun beroepsgerichte leerweg: uiterlijke verzorging en verzorging.
21-05-2013

't Beeckland Vorden (di 21 mei 2013, 20:25)

 Over de streep - 't Beeckland Vorden (di 21 mei 2013, 20:25) ’t Beeckland is gevestigd in een klein dorpje in de achterhoek. Het is een kleine school met zo’n 500 vmbo-leerlingen. De school beschikt over alle vmbo niveaus: kader, beroepsgericht en mavo. Alle derdejaars van alle niveaus gaan samen over
14-05-2013

OSG West-Friesland in Hoorn (di 14 mei 2013, 20:25)

 Over de streep - OSG West-Friesland in Hoorn (di 14 mei 2013, 20:25) Veel enthousiaste leerlingen uit het atheneum van deze school hebben zich samen met hun docent opgegeven voor Over de Streep. De leerlingen willen van het vooroordeel af dat er niets aan de hand is met atheneum en gymnasium leerlingen. Het feit dat deze
07-05-2013

Lorentz Lyceum in Arnhem (di 7 mei 2013, 20:25)

 Over de streep - Lorentz Lyceum in Arnhem (di 7 mei 2013, 20:25) Arie Boomsma gaat langs bij het Lorentz Lyceum in Arnhem, een middelbare school voor mavo, havo, vwo, tweetalig onderwijs en Arnhem International School. Op deze school spelen er net zoals op elke andere school pesterijen en vooroordelen.  Echter,
Maart 2013 
26-03-2013

Een jaar later

 Over de streep - Een jaar later In deze speciale uitzending kijkt Arie Boomsma samen met enkele leerlingen uit het tweede seizoen terug op de meest indrukwekkende en ontroerende verhalen. Veel reacties kwamen binnen op de verhalen van Radjoe en Marciano uit Delft. Is hun leven verande
Juli 2012 
31-07-2012

Enschede

 Over de streep - Enschede Arie Boomsma gaat langs bij de Scholingsboulevard in Enschede. Deze school is ontstaan door een fusie tussen twee grote middelbare scholen: een openbare en een katholieke.
24-07-2012

Zierikzee

 Over de streep - Zierikzee Het Pontes Pieter Zeeman staat centraal. De school is een afspiegeling van de kleine gemeente, waar iedereen die anders is of lijkt, niet zo gemakkelijk geaccepteerd wordt.
17-07-2012

Breda

 Over de streep - Breda Arie Boomsma gaat naar Breda. Hij spreekt met leerlingen van scholengemeenschap Graaf Engelbrecht, een openbare scholengemeenschap voor atheneum, havo en mavo.
Je bekijkt momenteel pagina 1 van 3. Eerste Vorige Volgende Laatste 

Over de streep gemist?

 

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Over de streep de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Over de streep bij Nederland 3 liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van Nederland 3.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Over de streep. Heb je een uitzending van Over de streep gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

 
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!

Aanmelden

Maak nu jouw eigen profiel aan en blijf op de hoogte van je favoriete programma's!

E-mail adres
   
Wachtwoord
 
De afkorting van televisie is...?
   

Inloggen

Geef je e-mail adres en wachtwoord op om in te loggen met jouw profiel:

E-mail adres
   
Wachtwoord
 

Ben je je wachtwoord vergeten?

Sluiten

Onze website maakt gebruik van cookies. Lees hier meer over cookies.