TV kijken wanneer het jou uitkomt!
 
Programma gemist? 

Heb ik iets gemist? is de website die alle gemiste uitzendingen van alle Nederlandse zenders, bundelt in één website!

 
 
Uitzending gemist? 

Buch In De Bajes gemist

Laatste uitzending op 17-04-2014 om 21:30 uur

We zien hoe Buch met een gedetineerdenbusje wordt afgeleverd en de gevangenis binnenstapt. Wat gebeurt er als je ingesloten wordt? En hoe voelt het als vrijheid ophoudt?

Buch In De Bajes gemist
Uitzending gemist van Buch In De Bajes? Hier kun je alle uitzendingen van Buch In De Bajes kijken!
  • Totaal aantal uitzendingen:
    19
 
 
Stel het uitzendingalarm in! 
Uitzendingalarm

Bij iedere nieuwe uitzending sturen we jou een e-mail, zodat je niets meer hoeft te missen van je favoriete programma!

Wil jij niets meer missen van Buch In De Bajes? Voer dan hier je e-mail adres in:

 
 
April 2014 
17-04-2014

Afl. 1

 Buch In De Bajes - Afl. 1 Menno begint op de afdeling waar het voor de gevangenen ook allemaal begint: de afdeling Inkomsten. Daar ziet hij hoe het eraan toegaat wanneer een gedetineerde voor de eerste keer de gevangenis betreedt. Ook gaat Menno bij het personeel op onderzoek uit. Hij stelt ze de vraag in hoeverre een vrouwen- van een mannenbajes verschilt. Verschillende gedetineerden vertellen hun verhaal waaruit naar voren komt dat mannen vaker daders zijn en vrouwen vaker slachtoffers. Menno spreekt Grace, die niet voor de eerste keer vast zit. Uit haar gesprek met Menno blijkt dat het mogelijk ook niet de laatste keer zal zijn, want 'als ik vrijkom reken ik af met de jongens die mijn dochter hebben verkracht. Want zulke gasten moeten eigenlijk dood!'
Mei 2013 
30-05-2013

Buch In De Bajes "Aflevering 10"

 Buch In De Bajes - Buch In De Bajes "Aflevering 10" Menno gaat mee met zo´n zwaarbewaakt gepantserd gevangenentransport, dat je wel eens over de Nederlandse wegen ziet scheuren. Het wordt een adembenemend ritje. Terug op het terrein van de PI loopt Menno pastor Bert tegen het lijf, die met een kar met spullen op weg is naar de Extra Beveiligde Inrichting, waar de veiligheidsmaatregelen extreem zijn. Zelfs schilderles gaat achter glas, maar hoe gaat dat dan bij een kerkdienst? Voor Jan is het bezoek van zijn dochtertje het enige dat hem op de been houdt. Vier keer per jaar mag ze bij hem op bezoek komen, en dat zijn de enige vier keer in het jaar dat hij zich scheert. Steven zit ook al zijn halve leven vast. Hij heeft nu weer negen jaar gekregen voor afpersing. Steven is een woonwagenbewoner, hij komt uit een familie van `reizigers´, en die hebben een hechte onderlinge band. Hij mist hen dan ook ontzettend.
23-05-2013

Buch In De Bajes "Aflevering 9"

 Buch In De Bajes - Buch In De Bajes "Aflevering 9" Menno ontdekt hoe creativiteit op tal van plekken in de PI de kop opsteekt; soms als therapie, soms als educatie en soms gewoon als doorbreking van het monotone bestaan achter de tralies. Zo is er Ben, een beer van een vent, die in het Penitentiair Psychiatrisch Centrum zit. Hij is opgepakt voor poging tot doodslag, een daad die hij zoals hij zelf zegt `in een psychotische toestand´ heeft gepleegd. `Dan schiet het ineens in je kop en je weet niet waarom.´ In de tweede aflevering ontmoette Menno Cees, en had met hem een gesprek dat in Nederland veel heeft losgemaakt. Cees ervaart mensen als naalden en als iemand te dicht in de buurt komt, breekt het zweet hem uit en wil hij diegene de keel doorsnijden. In deze aflevering is Menno er getuige van dat Cees creatieve therapie krijgt van Maartje, een frêle verschijning die hem met schilderen probeert wat zelfinzicht bij te brengen.
16-05-2013

Buch In De Bajes "Aflevering 8"

 Buch In De Bajes - Buch In De Bajes "Aflevering 8" Menno bezoekt de TBS Longstay op het terrein van de PI Vught. TBS Longstay is een klein onderdeel van het landelijke tbs-systeem. Hier zitten patiënten die langdurig, mogelijk zelfs levenslang, in een tbs-kliniek moeten verblijven omdat ze te gevaarlijk zijn om terug te keren in de maatschappij. Vanwege hun langdurige verblijf is de afdeling huiselijker ingericht en zijn er meer voorzieningen dan in gewone gevangenissen. Directeur Zorg en Behandeling Erik Masthoff leidt Menno rond en beantwoordt vragen die het Nederlandse volk steeds opnieuw stelt. Menno interviewt Ron, die vertelt dat hij een monster is dat alleen maar aan zichzelf denkt. Bewoner Sjon, die al 21 jaar in de tbs-kliniek zit, legt uit dat hij elke twee jaar weer getoetst wordt door de rechtbank en steeds verlenging krijgt, terwijl hij zelf vindt dat hij zonder problemen weer de maatschappij in kan.
09-05-2013

Buch In De Bajes "Aflevering 7"

 Buch In De Bajes - Buch In De Bajes "Aflevering 7" Menno haakt aan bij de 46-jarige Ronald, een boom van een Brabander, die onderweg is naar de rechtbank in verband met een mishandelingszaak. Tijdens zijn laatste verlof heeft hij het letterlijk aan de stok gekregen met zijn buurman; die heeft hem met een honkbalknuppel op zijn hoofd geslagen. Beide heren hebben een strafblad van tientallen kantjes. Maar Ronald is degene die is aangeklaagd en beschuldigd. Menno gaat mee naar de rechtbank om te zien hoe deze zaak afloopt. Agressie is een veel voorkomend thema in de PI Vught. Agressie is vaak een reden waarom gedetineerden vastzitten, maar ook achter de tralies zet het patroon zich soms voort. Fysieke, psychische en verbale agressie jegens medegedetineerden en/of personeel komt regelmatig voor. De dreiging van agressie, de continue verbale bedreigingen van gedetineerden; het kan een bewaarder uiteindelijk slopen. Bewaarder John vertelt hoe hij na jaren van doodsbedreigingen, waarbij een gedetineerde zelfs Johns naam met bloed op de muur had geschreven, uiteindelijk knapte en een burn-out kreeg.
02-05-2013

Buch In De Bajes "Aflevering 6"

 Buch In De Bajes - Buch In De Bajes "Aflevering 6" Menno komt in de gevangeniswinkel Jan tegen, die daar de vakken staat te vullen. Jan neemt Menno mee naar afdeling 6F, de afdeling zeden, waar een dozijn mannen zit, onder wie een paar zeer bekende personen. Jan is veroordeeld voor pedofilie, maar hij vindt dat onze maatschappij is doorgeschoten in haar oordeel over pedofilie. Een andere gedetineerde op de afdeling zeden is Peter. Hij heeft tien jaar en TBS met dwangverpleging gekregen voor de gewelddadige verkrachting van tien vrouwen in een tijdsbestek van zeventien jaar. Menno heeft een uitgebreid gesprek met hem over hoe hij tot dit soort delicten is gekomen, wat er tijdens het plegen ervan door hem heen ging en wat er zou gebeuren als we hem nu vrij zouden laten. Daarnaast spreekt Menno het afdelingshoofd en een bewaarder van de afdeling zeden over hoe het is om dag in, dag uit met dit soort mensen aan het werk te zijn.
April 2013 
25-04-2013

Aflevering 5

 Buch In De Bajes - Aflevering 5 Menno bezoekt de ISD, de Instelling voor Stelselmatige Daders, in de volksmond veelplegers of draaideurcriminelen genoemd. In de PI Vught zitten er 48, en 98% van hen is drugsverslaafd. In 2004 is de ISD-maatregel ingevoerd; een rechter kan besluiten een veelpleger twee jaar vast te zetten, zelfs al was het laatste misdrijf het stelen van een blikje bier. In die twee jaar gaat het personeel in Vught met ze aan de slag om ze op het rechte pad te krijgen. Bij een derde lukt dat, twee derde gaat vroeger of later opnieuw de fout in. Onder die 48 veelplegers heb je extreme zorgmijders, die zelf vinden dat ze helemaal geen probleem hebben, en mannen die zo wanhopig op zoek waren naar hulp, dat ze zich bewust hebben laten oppakken. En alles wat daartussen zit. Menno spreekt beide uitersten. Menno maakt ook kennis met die twee procent die niet drugsverslaafd is.
18-04-2013

Aflevering 4

 Buch In De Bajes - Aflevering 4 Menno krijgt te maken met een poging tot zelfmoord op één van de psychiatrische afdelingen. De afgelopen tijd heeft de PI Vught diverse malen de krant gehaald omdat er een gedetineerde heeft geprobeerd een einde aan zijn leven te maken. Door de pers werden daar allerlei vraagtekens bij geplaatst: waarom kon de instelling dit niet voorkomen? Uit de reconstructie en de gesprekken met de hulpverleners bij deze poging, wordt duidelijk dat 100% uitsluiten van dergelijke incidenten niet mogelijk is. Verder heeft Menno een onthutsend gesprek met de Friese Ben, die op Unit 1 voor Beheersmatig Problematische Gedetineerden verblijft. Ben vertelt over zijn jeugd en over zijn criminele loopbaan. Ben staat op de nominatie om een tbs-kliniek in te gaan, maar hij heeft duidelijke plannen voor als dat mocht gebeuren. Als Menno hem probeert tot rede te brengen, loopt de discussie gevaarlijk hoog op. Menno loopt ook mee op de afdeling Visitatie, zeg maar de aankomst- en vertrekhal van de PI Vught. Van hieruit gaan de gevangenen naar de rechtbank, het ziekenhuis, op verlof en naar huis.
11-04-2013

Aflevering 3

 Buch In De Bajes - Aflevering 3 Menno bezoekt de roemruchte EBI, de Extra Beveiligde Inrichting. Dit gebouw werd neergezet naar aanleiding van een aantal gewelddadige ontsnappingen uit Nederlandse gevangenissen begin jaren ´90. Het regime is er heel streng. De gedetineerden die er zitten, zijn personen met een hoog vluchtrisico of die voor grote maatschappelijke onrust kunnen zorgen. In de laatste categorie valt bijvoorbeeld Mohammed B, de moordenaar van Theo van Gogh. Zij ontvangen, van tevoren uitgebreid gescreend, bezoek achter glas, worden altijd geboeid verplaatst en altijd onder begeleiding van minimaal twee bewaarders. Afgezien van een uitgebreide rondleiding en een uitleg van de extreme veiligheidsmaatregelen, heeft Menno ook een interview met twee van de gedetineerden die in deze inrichting verblijven. Ook is er aandacht voor een geheim, zwaarbewaakt EBI-transport per helikopter.
04-04-2013

Aflevering 2

 Buch In De Bajes - Aflevering 2 Menno bezoekt het Penitentiair Psychiatrisch Centrum (PPC), één van vijf van dergelijke inrichtingen die in Nederland in 2009 in het leven zijn geroepen. In Vught is er dan ook nog eens een speciale afdeling voor de zwaarste gevallen die er zijn in de psychiatrie in de bajes, zoals inrichtingswerker Joep van Boxtel vertelt. Gevangenen heten hier patiënten, en bewaarders zijn in feite verplegers. Eén van die zwaarste gevallen is Cees, een man van in de dertig, die een aantal jaren geleden een politieman heeft neergestoken. Cees is depressief en psychotisch en, zoals hij zelf ook volmondig beaamt, `levensgevaarlijk.´ In het gesprek met Menno doet hij een aantal alarmerende uitspraken, zoals: “met hetzelfde gemak dat ik nu met je zit te praten, snij ik je strot door”. Doordat Menno op zijn gebruikelijke speurtocht naar wat er in zijn gesprekspartners omgaat bijna in hem kruipt, breekt bij Cees letterlijk het zweet uit. “Iedereen die te dichtbij me komt, wil ik vermoorden”, waarschuwt hij Menno.
Je bekijkt momenteel pagina 1 van 2. Eerste Vorige Volgende Laatste 

Buch In De Bajes gemist?

 

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Buch In De Bajes de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Buch In De Bajes bij RTL 4 liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van RTL 4.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Buch In De Bajes. Heb je een uitzending van Buch In De Bajes gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

 
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!

Aanmelden

Maak nu jouw eigen profiel aan en blijf op de hoogte van je favoriete programma's!

E-mail adres

Wachtwoord

De afkorting van televisie is...?


Inloggen

Geef je e-mail adres en wachtwoord op om in te loggen met jouw profiel:

E-mail adres

Wachtwoord


Ben je je wachtwoord vergeten?

Sluiten

Onze website maakt gebruik van cookies. Lees hier meer over cookies.