Programma gemist?

De Oorlog gemist?

08-11-2009 20:15

De Oorlog - Keuzes en dilemma's

Geschiedenisserie waarin Rob Trip het verhaal van de bezetting van Nederland door Duitsland en van Nederlands-Indië door Japan op een nieuwe manier vertelt. Hij presenteert vanaf de meest uiteenlopende locaties, van Westerbork tot Bandung en van Arnhem tot Auschwitz. Afl.: Keuzes en dilemma's. Eind april, begin mei 1943 deed zich tijdens de bezetting van Nederland een ommekeer voor. De Duitsers riepen honderdduizenden mannen, die in 1940 gemobiliseerd waren geweest, op in Duitsland te gaan werken. De vlam sloeg in de pan. Een groot deel van Nederland ging in staking en de Duitsers sloegen die staking keihard neer. Vanaf dat moment werden de verhoudingen tussen de bezetter en het Nederlandse volk veel grimmiger. Die april-meistaking, die ten onrechte altijd in de schaduw van de Februaristaking is gebleven, wordt beschreven. Rob Trip praat met Foppe de Jong, die als dertienjarige jongen op het nippertje aan de moordpartij ontkwam, omdat zijn vader hem nog juist kon wegmoffelen. Presentatie: Rob Trip.
Kijk hier jouw gemiste uitzending!
Een moment geduld, jouw uitzending worden geladen...

De Oorlog gemist

De Oorlog is een 9-delige tv-serie van de NPS over de Tweede Wereldoorlog.De serie wordt gepresenteerd door Rob Trip, de eindredactie is in handen van Ad van Liempt en de historische adviezenzijn van prof.dr. Hans Blom, oud-directeur van het NIOD.

Uitzending gemist van De Oorlog? Hier kun je alle uitzendingen van De Oorlog kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 9
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!