Programma gemist?

IDFA gemist?

29-11-2009 19:50

IDFA - Aflevering 6

Documentaire over een verzorgingshuis waar bureaucratie en efficiency steeds meer de dienst uitmaken. Door de verzorgers een dag te volgen wordt het contrast tussen de fabrieksmatige werkwijze en de kwetsbaarheid van de bewoners op een schrijnende manier zichtbaar. De roep om efficiency maakt het noodzakelijk de zorg streng te controleren om zo met de beschikbare middelen iedereen zo goed mogelijk te kunnen bedienen. Het is niet de bedoeling andere (meer) diensten te verlenen dan de betreffende 'klant' in zijn 'arrangement' heeft. Het gevolg is dat de zorg steeds meer een fabriek wordt met ingewikkelde en tijdrovende registratiesystemen. Verpleegsters lopen rond met een chipcard en houden voortdurend een blik op de klok. Deze bedrijfsmatige aanpak lijkt moeilijk verenigbaar met de aard van het sociale werk en de drijfveren van de verpleegsters: mensen helpen, op een menselijke wijze.
Kijk hier jouw gemiste uitzending!
Een moment geduld, jouw uitzending worden geladen...

IDFA gemist

Documentaire in de IDFA-programmering Nederland 2

Uitzending gemist van IDFA? Hier kun je alle uitzendingen van IDFA kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 4
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!