Programma gemist?

Het België van.... gemist?

30-09-2012 20:25

Het België van.... - Laurence Vielle

Vijf Belgische hoofdpersonen tonen hun vaderland aan ons. -De Brusselse theatermaakster en dichteres Laurence Vielle gaat op zoek naar de verzwegen familiegeschiedenis van haar moeder.
Kijk hier jouw gemiste uitzending!
Een moment geduld, jouw uitzending worden geladen...

Het België van.... gemist

Vijf Belgische hoofdpersonen tonen hun vaderland aan ons. Schrijfster Annelies Verbeke, schrijver David van Reybrouck, journalist Christophe Deborsu, popartiest Daan Stuyven en theatermaakster Laurence Vielle zijn elk in één aflevering de eigenzinnige gids door hun kleine maar verdeelde land. Ze nemen ons mee naar plekken en mensen die hen inspireren en koppelen hun biografisch verhaal aan wat er in België aan de hand is. Hoe kan het kleine rijke land zo verdeeld zijn geraakt, dat de ene helft de andere niet meer kent of niet meer wil kennen? Zij reizen naar oost, west, zuid en noord, naar hun geboortestreek, naar plaatsen met een speciale betekenis en ontmoeten hun landgenoten. Het zijn reizen langs thema's als separatisme, de kloof tussen Vlaanderen en Wallonië, de identiteit van de Belg, de verbondenheid met de eigen regio, het onaffe land, de creatieve vrijheid, de absurditeit, de verdwijnende staat. Zo ontstaat een caleidoscopisch beeld van een land dat wij denken te kennen, maar waar veel te ontdekken blijkt. Annelies Verbeke, David Van Reybrouck, Christophe Deborsu, Daan Stuyven en Laurence Vielle. België, dichtbij en toch ongekend. De VPRO trekt de rolluiken op voor een intieme kijk naar binnen bij onze zuiderburen. Afl.: Annelies Verbeke. Het België van Annelies Verbeke. Annelies Verbeke is een Vlaamse schrijfster van hartstochtelijke, enigszins absurdistische romans als Slaap, Groener Gras en Vissen Redden. In Nederland is ze ook bekend, omdat ze regelmatig optreedt en als columniste in NRC schrijft. Aangewakkerd door het succes van het Vlaams-nationalistisch denken realiseert zij zich dat ze geen enkele Waal in haar directe vriendenkring heeft. Zij vraagt zich af: is het wel goed het zuidelijke deel van België zo slecht te kennen? Ze vertrekt op een lifttocht door het haar onbekende Wallonië, langs Charleroi, Binche en Luik en overwint haar angst om Frans te spreken. Een ode aan het onaffe, dat iets typisch Belgisch is en waar een oeverloze creatieve potentie in schuilt. Een ontdekkingstocht in eigen land.

Uitzending gemist van Het België van....? Hier kun je alle uitzendingen van Het België van.... kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 5
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!