Programma gemist?

2Doc: Hans gemist?

13-05-2016 23:25

2Doc: Hans - 2Doc: Hans

het leven voor de dood,Ter nagedachtenis aan filmmaker Louis van Gasteren is de film over de Amsterdamse dichter-componist Hans van Sweden te zien die in 1963 op vierentwintigjarige leeftijd zijn leven beƫindigde.Meer Ter nagedachtenis aan filmmaker Louis van Gasteren, een sleutelwerk uit zijn oeuvre: Hans, het leven voor de dood. Deze film over de Amsterdamse dichter-componist Hans van Sweden die in 1963 op vierentwintigjarige leeftijd zijn leven beƫindigde, werd in 1983 bekroond met een Gouden Kalf en met de Prijs van de Nederlandse Filmkritiek. In 1964 schiet de jonge talentvolle componist en dichter Hans van Sweeden zich met een geweer door het hoofd. Zijn bohemian bestaan, dat zich concentreerde op het Leidseplein, was inspiratiebron voor vele leeftijdgenoten. Zijn dood komt dan ook hard aan. Van Sweden had de muziek geschreven voor Louis van Gasterens film Alle vogels hebben nesten. In deze documentaire reconstrueert hij Van Sweedens leven aan de hand van herinneringen van vrienden en familieleden. Archiefmateriaal en interviews wisselen elkaar af in een stroom beelden die in eerste instantie weinig lijn lijken te hebben, maar vervolgens pijnlijke vragen oproepen over generatieconflicten en de maakbaarheid van het leven. Gaandeweg wordt het niet alleen een getuigenis van een bijzonder compromisloos leven, maar ook een groepsportret van een generatie, die nog steeds worstelt met de vroegere idealen en de weerbarstige realiteit.Minder
Kijk hier jouw gemiste uitzending!
Een moment geduld, jouw uitzending worden geladen...

2Doc: Hans gemist

het leven voor de dood,Uitzending gemist van 2Doc: Hans, het leven voor de dood? Op deze pagina vind je alle uitzendingen van 2Doc: Hans, het leven voor de dood, uitgezonden op Nederland 2. Heb je een uitzending van 2Doc: Hans, het leven voor de dood gemist? Kijk deze dan hier terug!

Uitzending gemist van 2Doc: Hans? Hier kun je alle uitzendingen van 2Doc: Hans kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 1
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!