Programma gemist?

Barack Obama gemist?

02-11-2012 21:25

Barack Obama - Aflevering van vrijdag 2 november 2012

Portret Aan de vooravond van de Amerikaanse presidents-verkiezingen gaat NOS-correspondent Eelco Bosch van Rosenthal in Hawaï op zoek naar de wortels van president Obama.
Kijk hier jouw gemiste uitzending!
Een moment geduld, jouw uitzending worden geladen...

Barack Obama gemist

de Hawaïaanse jaren,Portret. Op 26 september 1960 gingen de presidentskandidaten John F. Kennedy en Richard Nixon met elkaar in debat in een televisiestudio in Chicago. Op diezelfde avond vond zevenduizend kilometer verderop een ontmoeting plaats die de geschiedenis zou veranderen. Uit de kortstondige relatie tussen een blank meisje uit Kansas en een zwarte uitwisselingsstudent uit Kenia zou een zoon voortkomen: Barack Obama, die ook wel 'the first Pacific president' wordt genoemd. Aan de vooravond van de Amerikaanse presidents-verkiezingen gaat NOS-correspondent Eelco Bosch van Rosenthal in Hawaï op zoek naar de wortels van president Obama. Voor het portret sprak hij onder meer met Obama's halfzus, Maya Soetoro-Ng, en een Nederlandse klasgenote uit zijn middelbare schooltijd. Ook komt aan het woord Neil Abercrombie, de huidige gouverneur van Hawaï. Hij studeerde met Obama's ouders aan de Universiteit van Honolulu. Bosch van Rosenthal probeert met de mensen uit Obama's jeugd vragen te beantwoorden als: wie was de jonge Obama? En welke invloed heeft zijn Hawaïaanse jeugd gehad op zijn karakter? In hoeverre is zijn stijl van leidinggeven gevormd door zijn eilandachtergrond? En waarom worstelde de jonge Obama op het multiculturele Hawaï met zijn identiteit?

Uitzending gemist van Barack Obama? Hier kun je alle uitzendingen van Barack Obama kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 1
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!