Programma gemist?

Chance operations gemist?

13-12-2009 12:00

Chance operations - Aflevering 1

Een persoonlijk verslag van wat het betekent om onderweg te zijn, over de speciale gemoedstoestand die alleen ontstaat bij degene die reist om het reizen zelf. Deze verhoogde staat van bewustzijn -het ‘joie de vivre’ dat zo dynamisch wordt beschreven in de klassieker 'On The Road' van Jack Kerouac- vormt de inspiratiebron. Filmmaker Rob Smits reisde een maand door de VS via Detroit, Chicago, Denver, Salt Lake City en San Francisco. Hij onderzocht of de onbevooroordeelde en avontuurlijke levensstijl van On the Road nog steeds bestaat in het Amerika van vandaag. De film kijkt met de geest van toen naar de tijd van nu. Net als in On The Road werd tijdens het filmen vrijwel niets van tevoren gepland, en zoveel mogelijk aan het toeval en de intuïtie overgelaten. In het verlengde van Smits’ reis liggen de levensinstelling van de beat generation en de boeddhistische visie op het leven, die beide een perfecte basis vormen voor precies die manier van reizen..
Kijk hier jouw gemiste uitzending!
Een moment geduld, jouw uitzending worden geladen...

Chance operations gemist

Persoonlijk verslag . van Robert Jan Smits van wat het betekent om onderweg te zijn en verbeeldt de specialegemoedstoestand die alleen ontstaat bij degene die reist om het reizen zelf. Deze verhoogde staat van bewustzijn - het'joie de vivre' dat zo dynamisch wordt beschreven in de klassieker On The Road van Jack Kerouac - vormt deinspiratiebron. Filmmaker Robert Jan Smits reisde een maand door de VS via Detroit, Chicago, Denver, Salt Lake City enSan Francisco. Hij onderzocht of de onbevooroordeelde en avontuurlijke levensstijl van On the Road nog steeds bestaatin het Amerika van vandaag. De film kijkt met de geest van toen naar de tijd van nu. Net als in On The Road werdtijdens het filmen vrijwel niets van tevoren gepland, en zoveel mogelijk aan het toeval en de intuïtie overgelaten. Inhet verlengde van Smits' reis liggen de levensinstelling van de beat generation en de boeddhistische visie op hetleven, die beide een perfecte basis vormen voor precies die manier van reizen.

Uitzending gemist van Chance operations? Hier kun je alle uitzendingen van Chance operations kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 1
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!