Programma gemist?

Aanpakkers in de zorg gemist?

26-12-2009 16:05

Aanpakkers in de zorg - Elma de Wolf

Documentaireserie van Ko van Reenen, Frank van Osch. De zorg in Nederland is een miljoenenindustrie geworden. Maar targets, omzet en minutenregistratie staan mijlenver af van de werkelijke essentie van de zorg, de mensen waar het om gaat. Filmmakers Ko van Reenen en Frank van Osch gaan op zoek naar hart en ziel in de zorg. Vier portretten van idealistische en eigenwijze pioniers die, tegen de heersende stroming van schaalvergroting in, voor zichzelf begonnen in de zorg. Alcoholisten, psychiatrische patiënten, jongeren met ernstige gedragsproblemen, ze hebben mensen van allerlei pluimage en culturele achtergrond onder hun hoede. Hun aanpak is meestal simpel en recht uit het hart. Zoals een van de aanpakkers het verwoordt: 'Mijn methode is die van de impuls en de chaos'. Een kijkje in de wereld van vier mini-zorginstellingen en de kleurrijke clientèle. Afl.: Elma de Wolf. Elma de Wolf bekommert zich al meer dan tien jaar om de psychiatrische patiënten in haar eigen Amsterdamse wijk. Haar huiskamer Effe bij Moeder An is een inloop voor mensen met een vlekkie zoals zij hen noemt. Deze kleurrijke figuren vinden bij haar een anker in hun leven, een plek om even te babbelen, te eten en terloops hun problemen voor te leggen aan Elma. Zij maakt daar dan niet meteen een stappenplan bij met doelen die gehaald moeten worden enzovoort. 'Nee. Hier kan je prettig oud worden. Want daar gaat het toch om?'.
Kijk hier jouw gemiste uitzending!
Een moment geduld, jouw uitzending worden geladen...

Aanpakkers in de zorg gemist

Aanpakkers in de zorg

Uitzending gemist van Aanpakkers in de zorg? Hier kun je alle uitzendingen van Aanpakkers in de zorg kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 5
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!