Programma gemist?

Annie M.G. gemist?

03-01-2010 20:15

Annie M.G. - Aflevering 2

Dramaserie. Met: Annemarie Prins, Sanne Vogel, Gijs Scholten van Aschat e.a. Een liefdesepos over het leven van Annie M.G. Schmidt. Er wordt verteld over de schuchtere domineesdochter uit Zeeland, die uitgroeit tot een van de meest geliefde schrijfsters van de twintigste eeuw. Het is 1981 als de echtgenoot van Annie, Dick van Duijn, overlijdt. Annie blijft alleen achter in hun huis in Berkel. Ze voelt zich verlaten en eenzaam - gevoelens die ze maar al te goed kent uit haar jeugd in Kappelle, Zeeland, waar ze in 1911 is geboren in het gezin van dominee Schmidt. Haar moeder Trui is een dominante, preutse vrouw, die haar dochter op handen draagt en haar man minacht. De kleine Annie is anders dan de boerenkinderen in het dorp, hoe ze ook haar best doet, ze hoort er nooit echt bij. Al jong verlangt ze naar de 'grote' wereld achter de horizon. De volwassen Annie schrijft haar jeugdherinneringen op. Nu Dick is overleden, komt ze eindelijk weer aan werken toe. Haar zoon Flip vindt dat ze te snel weer aan het werk gaat. Annie overschreeuwt haar verdriet. Ze zegt dat ze blij is dat ze weer alleen is. Dan, in de stilte van haar werkkamer, staat Dick voor haar neus. Hij neemt het haar kwalijk dat ze blij is dat hij dood is. Dick laat Annie zien hoe fijn ze het samen hebben gehad, hoe verliefd ze waren. Annies herinneringen zijn anders: zij herinnert zich vooral de ruzies, omdat hij niet wilde dat zij werkte. Dick laat Annie weten dat hij bij haar is omdat hij van haar houdt. Maar Annie kan er nu niet tegen. Ze neemt een besluit. Ze gaat weg uit Berkel, weg uit het huis waar ze jarenlang met Dick heeft gewoond. Ze gaat naar de grote wereld, naar Amsterdam.
Kijk hier jouw gemiste uitzending!
Een moment geduld, jouw uitzending worden geladen...

Annie M.G. gemist

De kleine Annie groeit op in een domineesgezin in het christelijke Zeeland. Haar moeder zou haar het liefste in eendoosje willen doen en goed bewaren. Maar Annie wil heel andere dingen. Een liefdesepos over het leven van Annie M.G.Schmidt. Er wordt verteld over de schuchtere domineesdochter uit Zeeland, die uitgroeit tot een van de meest geliefdeschrijfsters van de twintigste eeuw.

Uitzending gemist van Annie M.G.? Hier kun je alle uitzendingen van Annie M.G. kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 2
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!