Programma gemist?

Argos-TV Medialogica gemist?

27-10-2016 22:55

Argos-TV Medialogica -

Tijdens de nieuwjaarsnacht in Keulen worden meer dan zeshonderd vrouwen slachtoffer van een seksueel delict. Vluchtelingen die voor de Dom massaal vrouwen aanranden. Het is wereldnieuws. De Duitse ?Welkomstcultuur? wankelt. Maar waren het wel vluchtelingen? En waarom zwegen politie en media dagenlang? Medialogica onderzoekt de rol van de berichtgeving over de nieuwjaarsnacht in Keulen. Een van die slachtoffers, Claudia Vosen, doet in Medialogica haar verhaal. Zij en haar 15-jarige dochter zijn door tientallen "Arabisch uitziende mannen, op iedere denkbare plek betast. Door wel tweehonderd handen." Maar als Claudia haar collega?s over de nieuwjaarsnacht vertelt wordt ze voor vreemdelingenhater, nazi en fantast uitgemaakt. Er was immers nog helemaal niets in de Duitse media verschenen over de massa-aanrandingen. Waarom wordt er over zo?n enorme en ingrijpende gebeurtenis pas vier dagen later bericht? En waarom verstuurt de politie op nieuwjaarsdag een persbericht, waarin wordt gesproken van ??een grotendeels vreedzaam feest in een uitgelaten stemming.?? Voor de tegenstanders van het asielbeleid is het duidelijk: de ?leugenpers? (een beladen term uit de nazitijd) zwijgt, omdat het hier om ?de verkeerde daders? gaat. In de uitzending wordt duidelijk waarom veel mensen, ten onrechte, denken dat er Syrische oorlogsvluchtelingen onder de daders waren. De Syriër Sakher Mohammad vertelt welke gevolgen dat voor zijn gemeenschap in Duitsland heeft gehad. In gesprekken met de Keulse politiecommissaris Jürgen Mathies en enkele hoofdredacteuren van Duitse kranten en televisieprogramma?s onthult Medialogica welke blunders er zijn gemaakt in de berichtgeving over de bewuste nieuwjaarsnacht. En hoe dat heeft geleid tot een afnemende sympathie voor het asielbeleid van Angela Merkel en tot toenemend geweld tegen vluchtelingen.
Kijk hier jouw gemiste uitzending!
Een moment geduld, jouw uitzending worden geladen...

Argos-TV Medialogica gemist

Na slapen en werken besteden wij de meeste tijd aan het gebruik van media. Zij dienen als gids om greep te krijgen op de werkelijkheid, ze bepalen in belangrijke mate ons beeld van de werkelijkheid. Maar in hoeverre zijn ze een betrouwbare gids? Hoe verhoudt het beeld dat zij schetsen zich tot de werkelijke wereld? Welke mechanismen zijn er aan het werk? Medialogica gaat over hoe het verschil tussen werkelijkheid en beeld kan ontstaan. Hoe politici, journalisten en beleidsmakers verstrikt raken in de donkere krochten van de mediawerkelijkheid.

Uitzending gemist van Argos-TV Medialogica? Hier kun je alle uitzendingen van Argos-TV Medialogica kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 34
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!