Programma gemist?

De Pennen zijn geslepen gemist?

27-10-2016 20:25

De Pennen zijn geslepen -

Wie heeft het meeste talent om een thriller te schrijven? Wie overleeft de moordende concurrentie tijdens deze literaire competitie? In het nieuwe AVROTROS-programma De Pennen zijn geslepen strijden zeven bekende Nederlanders met schrijversambitie tegen elkaar. Zij gaan op zoek naar hun duistere kant om tot een spannende thriller te komen. Kruipen in de huid van moordenaars, verdiepen zich in moordwapens en bezoeken crime scenes. Met hulp van literair agenten Paul Sebes en Willem Bisseling en bestsellerauteur Saskia Noort ontdekken zij alle aspecten van het schrijversvak. De Pennen zijn geslepen, de eerste literaire competitie op televisie, is vanaf vanavond te zien op NPO 2. Het schrijven van een thriller vereist meer dan alleen schrijftalent. Een beeldende fantasie, het vermogen om jezelf bloot te geven en research zijn belangrijke ingrediënten. Monic Hendrickx (actrice), Gerda Havertong (theatermaakster), Arnold Karskens (oorlogsjournalist), Hans Ubbink (modeontwerper), Steven Pont (ontwikkelingspsycholoog), Tinkebell (kunstenares) en Kees Moeliker (bioloog en directeur Natuurhistorisch Museum in Rotterdam) maken in de eerste aflevering meteen al kennis met de wereld van moord en doodslag. Voor hun eerste opdracht, een geloofwaardige moord beschrijven in 750 woorden, ontmoeten zij een vrouw die ooit iemand met meerdere messteken om het leven heeft gebracht en haar straf inmiddels heeft uitgezeten. Wat was haar motief? Wat voelde zij op het moment van de daad? De thrillerschrijvers in spe vragen haar het hemd van het lijf op zoek naar inspiratie voor hun verhaal. Daarnaast bezoeken zij een crime scene. Wat vertelt deze over de moord en de dader? Welk bewijsmateriaal is doorslaggevend? Een wapenexpert vertelt hoe je het juiste wapen kiest en wat belangrijk is bij een moordwapen. Daarnaast krijgen de kandidaten tijdens verschillende masterclasses en gesprekken handvatten van de jury die belangrijk zijn bij het schrijven van een verhaal. Wie van deze zeven kandidaten weet al deze ervaringen het beste om te zetten in woorden en daarmee kans te maken op het daadwerkelijk schrijven en uitbrengen van een boek?
Kijk hier jouw gemiste uitzending!
Een moment geduld, jouw uitzending worden geladen...

De Pennen zijn geslepen gemist

Uitzending gemist van De Pennen zijn geslepen? Hier kun je alle uitzendingen van De Pennen zijn geslepen kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 7
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!