Programma gemist?

2Doc: Our Nixon gemist?

03-11-2016 23:35

2Doc: Our Nixon - Our Nixon

Drie vertrouwelingen van de Amerikaanse president Richard Nixon legden zijn ambtsperiode van 1969 tot 1974 vast op super 8-film en schetsten daarmee een... Tijdens het presidentschap van Richard Nixon legden drie van zijn vertrouwelingen in het Witte Huis al hun ervaringen vast met Super 8-homevideo camera's. H.R. Haldeman, John Ehrlichman en Dwight Chaplin waren jong, idealistisch en betrokken en hadden toen nog geen idee dat ze een paar jaar later in de gevangenis zouden belandden. Ze filmen van 1969 tot 1973 grote wereldgebeurtenissen als de landing op de maan, historische anti-oorlogprotesten, de Republikeinse Nationale Conventie, de trouwerij van Tricia Nixon en Nixon's reis naar China. Ook filmden ze wereldleiders en beroemdheden zoals Nicolae Ceausescu, Chou En-lai en Barbara Walters. Maar ze filmden ook alledaagse gebeurtenissen: Ehrlichman die zijn diner eet op een tree van Airforce One, de vrouw van Chaplin die met haar kinderen de paashaas ontmoet in de tuin van het Witte Huis. Ze deden dit om de opnamen later aan hun kleinkinderen te kunnen laten zien, omdat ze dachten dat het presidentschap van Nixon de wereld zou veranderen. Daar kregen ze wrang genoeg gelijk in. Hun persoonlijke films werden door de FBI geconfisqueerd bij het Watergate-onderzoek. Het materiaal werd opgeborgen en vervolgens veertig jaar lang vergeten. In 'Our Nixon', geheel samengesteld uit zeldzaam archief, is dit materiaal voor het eerst te zien. En geeft daarmee een intiem en complex beeld van de periode dat Nixon regeerde, totdat hij op 9 augustus 1974 werd afgezet.
Kijk hier jouw gemiste uitzending!
Een moment geduld, jouw uitzending worden geladen...

2Doc: Our Nixon gemist

Uitzending gemist van 2Doc: Our Nixon? Hier kun je alle uitzendingen van 2Doc: Our Nixon kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 1
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!