Programma gemist?

3Doc: Strike a pose gemist?

05-11-2016 21:55

3Doc: Strike a pose - Docu: Strike a Pose

In 1990 worden zeven jonge dansers - zes homo, één hetero - door Madonna gecast voor haar spraakmakende Blond Ambition Tour. Hun reis wordt vastgelegd in een van de succesvolste documentaires ooit: In Bed with Madonna (1991). Al gauw groeien Madonna?s trotse en flamboyante dansers uit tot iconen van seksuele vrijheid. Wild, onbezonnen en amper twintig laten ze de wereld zien wat het betekent om jezelf te durven zijn: ?Express yourself, so you can respect yourself.? Als zelfverklaarde moeder van haar dansers gebruikt Madonna de film om haar boodschap over homorechten en de strijd tegen aids te verkondigen. Nu, 25 jaar later, nemen de dansers ons mee terug achter de schermen en onthullen ze de werkelijkheid over hun levens tijdens en na de tour. Carlton, Kevin, Jose, Luis, Gabriel, Oliver en Salim groeien samen op in de snelkookpan van een controversiële wereldtournee. In een tijd waarin homofobie en de angst voor het hiv-virus hoogtij vieren, schrijven ze popgeschiedenis als Madonna?s trotse ?gay-dansers?. Maar al gauw blijkt danser Gabriel helemaal niet zo trots te zijn op zijn homoseksualiteit en enkele jaren na de tour overlijdt hij aan aids, de ziekte die hij geheim had gehouden voor zijn tourfamilie. Ook voor de andere dansers blijkt het ? buiten het licht van de schijnwerpers ? moeilijk om echt zichzelf te zijn. De ooit zo hechte familie valt uiteen, maar in de jaren erna bevechten ze hun demonen, dansen ze door en nu geven ze in deze film een nieuwe betekenis aan het nog steeds actuele credo van toen. Sinds de emotionele première op het filmfestival van Berlijn begin dit jaar, waar Strike a Pose een publieksprijs won, maakte de film een wereldtournee door meer dan dertig landen op zes continenten. In de Nederlandse bioscopen bereikte hij de Kristallen Film (meer dan 10.000 bezoekers) en binnenkort volgt een Italiaanse en Amerikaanse versie. Vanavond is de televisiepremière op NPO 3.
Kijk hier jouw gemiste uitzending!
Een moment geduld, jouw uitzending worden geladen...

3Doc: Strike a pose gemist

Uitzending gemist van 3Doc: Strike a pose? Hier kun je alle uitzendingen van 3Doc: Strike a pose kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 2
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!