Programma gemist?

2Doc: Samuel in the clouds gemist?

15-11-2016 22:55

2Doc: Samuel in the clouds - Docu: Samuel in the Clouds

In het voetspoor van z?n vader bediende Samuel de skilift op de hoogstgelegen piste van Zuid-Amerika. Maar de gletsjers van Bolivia smelten. Vanuit zijn raam kijkt Samuel nu uit op het dak van een veranderende wereld. Generaties lang leefde zijn familie in de besneeuwde bergen, maar al jaren valt er geen sneeuw meer. Terwijl wetenschappers onheilspellende veranderingen meten en analyseren, eert Samuel de oude geesten van de Andes en trekken de wolken traag voorbij. Regisseur Pieter Van Eecke werkte jaren in Zuid-Amerika waar zijn aandacht voor de klimaatverandering werd gewekt door het verdwijnen van de gletsjers. ?Onze planeet snelt in alarmerend tempo af op z?n ondergang. Klimaatexperts voorspellen dat de bevolking van de Andes daardoor binnen 10 tot 20 jaar geconfronteerd zal worden met ernstige watertekorten. Samuel is een getuige van het eerste uur. De oude gletsjer op de top van zijn goddelijke berg, de Chacaltaya, is voor eeuwig verdwenen. Ondanks deze harde realiteit blijft Samuel de steeds absurder wordende fantasie najagen ooit de skipistes van vroeger terug te vinden.? Op de bergtop staat Samuels spirituele visie in schril contrast met het rationele werk van de wetenschappers, die er nog meer verdwaald lijken dan Samuel. Pieter van Eecke ziet die situatie als een allegorie van de mensheid: ondanks de opvallende veranderingen slagen we er niet in de realiteit onder ogen te zien. Het orkest speelt door, maar de Titanic zinkt gestaag verder.
Kijk hier jouw gemiste uitzending!
Een moment geduld, jouw uitzending worden geladen...

2Doc: Samuel in the clouds gemist

Uitzending gemist van 2Doc: Samuel in the clouds? Hier kun je alle uitzendingen van 2Doc: Samuel in the clouds kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 1
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!