Programma gemist?

2Doc: Hier is het nooit stil gemist?

22-11-2016 23:05

2Doc: Hier is het nooit stil - Docu: Hier is het nooit stil

Met uitzonderlijke toestemming van het Ministerie van Justitie toont de documentaire 'Hier is het nooit stil' (A Quiet Place) op indringende wijze het gevangenisleven van drie jongens met jeugd-tbs. Normaal gesproken een, voor ons, ondoordringbare wereld van moeizame heropvoeding, talloze botsingen en ordemaatregelen. In de film zien we hoe de drie jonge gevangenen op verschillende manieren omgaan met hun opsluiting. Damian confronteert zijn begeleiders met intelligent en scherp weerwoord. Abou heeft de neiging baldadig te worden en de doorgaans zwijgzame Germain schopt herrie in zijn cel als hij onbedoeld een van de talloze regels heeft overtreden. Maar 'Hier is het nooit stil' gaat verder dan de traditionele ?fly on the wall? documentaire. Want niet alleen mochten de therapeutische gesprekken gefilmd worden tussen de jongens en hun psychologen, ook werd er toestemming verleend om de jonge gevangenen ?s avonds een camera mee te geven. Wanneer de celdeuren ?s nachts dichtgaan, nemen de jongens ons met deze camera?s mee naar de enige plek waar ze alleen zijn. Hoewel nooit herkenbaar in beeld, laten ze zo toch iets van zichzelf zien. Een herinnering aan een goudvis of aan de dood van een beste vriend. Hun cel wordt een plek van verbeelding, schuld, woede en intimiteit. Hierdoor wordt de film mede vormgegeven vanuit het standpunt van de jonge gedetineerden. Sjoerd Oostrik kon deze film realiseren dankzij de tijdens IDFA 2014 aan hem uitgereikte Mediafondsprijs voor het beste documentaireplan. Het resultaat is een unieke en intieme blik op de ervaring van opsluiting en verplichte heropvoeding.
Kijk hier jouw gemiste uitzending!
Een moment geduld, jouw uitzending worden geladen...

2Doc: Hier is het nooit stil gemist

Uitzending gemist van 2Doc: Hier is het nooit stil? Hier kun je alle uitzendingen van 2Doc: Hier is het nooit stil kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 1
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!