Programma gemist?

Onzichtbaar Nederland gemist?

24-11-2016 22:10

Onzichtbaar Nederland - Energie

Hoe is het Limburgse landschap veranderd nadat de mijnen zijn gesloten? En welke impact had de turfwinning op het dorp Kralingen? Verder een portret van... In Groningen moeten steeds meer huizen worden gestut als gevolg van aardbevingen in deze regio. De gaskraan wordt daarom langzaam dichtgedraaid, waardoor nieuwe bronnen nodig zijn. Maar het is niet de eerste keer dat we in Nederland zo'n grote verandering meemaken. In Limburg heeft de verandering van zwart naar groen een enorme impact gehad op het landschap. Van de hele mijnstreek is niets meer te zien. Alleen de steenbergen herinneren nog aan die tijd. Hoe zag het er hier vroeger uit? En hoe zag het er ondergronds uit met al die mijnschachten? * Daarnaast een portret van een jonkheer waarmee de geschiedenis van het oude Kralingen wordt opgehaald. Een dorp dat verdwenen is door de turfwinning. Via een animatie wordt in beeld gebracht wat de impact is van de turfwinning op het landschap. * Verder een portret van een van de grootste pioniers van ons land. Willem Benjamin Smit (1860-1950) bouwde in Kinderdijk de allereerste elektriciteitscentrale in Nederland. Hierdoor had het dorp verlichting en kan er 's avonds worden doorgewerkt. Ook de allereerste elektrische straatverlichting werd door Smit aangelegd. Nijmegen kreeg de primeur.
Kijk hier jouw gemiste uitzending!
Een moment geduld, jouw uitzending worden geladen...

Onzichtbaar Nederland gemist

Uitzending gemist van Onzichtbaar Nederland? Hier kun je alle uitzendingen van Onzichtbaar Nederland kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 8
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!