Programma gemist?

1000 hands of the guru, saving Bhutans sacred arts gemist?

27-11-2016 15:30

1000 hands of the guru, saving Bhutans sacred arts - 1000 hands of the guru, saving Bhutans sacred arts

De eeuwenoude thangka's van Buthan vormen nog altijd het levende centrum van de spirituele beoefening. Een bijzondere groep mensen komt samen om te vechten voor hun restauratie en voortbestaan. Bhutan is het enige vajrayana boeddhistische land ter wereld. Een van de belangrijkste elementen van het vajrayana boeddhisme is de integratie van de thangka in meditatie. Thangka's zijn ingewikkeld geschilderde rollen die via spirituele en historische verhalen de zegeningen doorgeven van spirituele goeroes. Als een Amerikaanse restauratiemeester het pad kruist met vier monniken en een koninklijke geleerde, begint hun gezamenlijke reis naar het herstel van deze levende heilige relikwieën. Onderweg, terwijl vele thangka's hun oude glorie hervinden, blijken de meesters van de restauratie tegelijkertijd zich de kunst van het loslaten eigen te maken. We volgen het restauratieteam in hun strijd tegen verval en onwetendheid over het behoud van cultureel erfgoed. Ze vechten voor het voortbestaan van Bhutan's rijke kunstschatten, temidden van de snelle technologische ontwikkeling van het land.
Kijk hier jouw gemiste uitzending!
Een moment geduld, jouw uitzending worden geladen...

1000 hands of the guru, saving Bhutans sacred arts gemist

Uitzending gemist van 1000 hands of the guru, saving Bhutans sacred arts? Hier kun je alle uitzendingen van 1000 hands of the guru, saving Bhutans sacred arts kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 1
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!