Programma gemist?

2Doc: Radio Kobani gemist?

29-11-2016 22:50

2Doc: Radio Kobani - Docu: Radio Kobani

?Radio Kobanî? toont het verhaal van de jonge Koerdische verslaggeefster Dilovan. Na de bevrijdingsstrijd tegen IS begint ze in 2014 tussen de ruïnes van haar stad Kobanî (Syrië) een radiostation. De 20-jarige Dilovan trekt erop uit om overlevenden, bevrijders, terugkerende vluchtelingen en muzikanten te interviewen. Haar uitzendingen vormen de rode draad bij de wederopbouw van de stad. Ook voor Dilovan zelf is het een manier om haar trauma?s te verwerken en een nieuw leven op te bouwen. In de studio neemt ze een audio-boodschap op voor het kind dat ze ooit hoopt te hebben. In 'Radio Kobanî' zien we de strijd, de gruwelijke beelden van het bergen van de lijken uit het puin, de heling van fysieke en mentale wonden en het opbloeien van de liefde. Het geeft een intiem, schokkend en poëtisch beeld van trauma?s en overlevingskunst. De Koerdisch-Nederlandse regisseur Reber Dosky was er met zijn camera bij toen Koerdische strijders de grensstad Kobani heroverden op de bezetters van IS. In de winter van 2015 filmde hij hoe de lijken van burgers en vijanden uit de puinhopen werden gehaald. De verbijsterende beelden die hij toen draaide vormen een onderdeel van ?Radio Kobani?. Samen met Nina Badoux (camera) en Taco Drijfhout (geluid) maakte Dosky in 2015 de korte film: Sniper of Kobanî?. De Correspondent plaatste de film op zijn site en het werd een succes op festivals wereldwijd. Het camerawerk werd onderscheiden met de Storimans-Prijs 2016 (De Tegel). Tijdens zijn reizen ontmoet Reber Dosky de jonge Koerdische verslaggeefster Dilovan Kîko. Zij is 20 en vastbesloten om in de ruïnes van haar stad, waar letterlijk geen huis meer overeind staat, een radiostation te beginnen. Hij besluit van dit proces, en van het persoonlijke verhaal van Dilovan, een documentaire te maken.
Kijk hier jouw gemiste uitzending!
Een moment geduld, jouw uitzending worden geladen...

2Doc: Radio Kobani gemist

Uitzending gemist van 2Doc: Radio Kobani? Hier kun je alle uitzendingen van 2Doc: Radio Kobani kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 2
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!