Programma gemist?

Opgelicht?! Cybercrime gemist?

06-12-2016 21:25

Opgelicht?! Cybercrime - Nieuw: Opgelicht?! Cybercrime

Opgelicht?! komt vanaf vanavond met de speciale reeks ?Opgelicht?! Cybercrime?. In drie afleveringen duikt het programma in de krochten van het internet. Presentator Jaap Jongbloed neemt de kijker mee langs verschillende vormen van online criminaliteit; van identiteitsfraude tot DDOS-aanvallen en van grootschalige marktplaatsoplichting tot malafide webshops. Opgelicht?! Cybercrime duikt in de gereedschapskist van de cybercriminelen, zoekt ze op en ontmaskert ze. Je ontvangt een mailtje van PostNL; er ligt een pakketje voor je klaar. Zodra je op de link in de mail klikt wordt er echter gevaarlijke ransomware op je computer geïnstalleerd. De internetcrimineel kan hiermee jouw identiteit stelen, een huis huren en vervolgens daar een hennepkwekerij beginnen. Of je wordt thuis gebeld door een 'medewerker' van Microsoft. Je computer is geïnfecteerd met een virus en de medewerker kan je daarbij helpen. Volg je zijn instructies op, dan kan de internetcrimineel zomaar je bankrekening plunderen. Het zijn slechts twee van de onderwerpen die in Opgelicht?! Cybercrime behandeld worden. Slimme criminelen verplaatsen hun praktijken steeds vaker naar online. Het aantal Nederlanders dat de dupe wordt van internetcriminelen stijgt hierdoor gestaag. In 2015 is maar liefst één op de negen slachtoffer geworden van internetcriminelen. De schade voor het bedrijfsleven loopt daarnaast op tot in de miljarden euro?s.
Kijk hier jouw gemiste uitzending!
Een moment geduld, jouw uitzending worden geladen...

Opgelicht?! Cybercrime gemist

Uitzending gemist van Opgelicht?! Cybercrime? Hier kun je alle uitzendingen van Opgelicht?! Cybercrime kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 3
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!