Programma gemist?

Onzichtbaar Nederland gemist?

15-12-2016 22:15

Onzichtbaar Nederland - Industrie

Industrieën komen en gaan, maar wat betekent dat voor de omgeving? De Zaanstreek kreeg z'n kenmerkende molens, Heveadorp fraaie arbeidershuisjes en Weiw... In de Zaanstreek bevind zich het oudste industriële gebied van Nederland. Waar nu horden toeristen afkomen op de molens, vormden diezelfde molens vroeger het middelpunt van allerlei bedrijvigheid: hout zagen, noten kraken, zeep maken en graan vermalen. Rondom staan nog steeds fabrieken die hun oorsprong vinden bij de molens, zoals een houtbewerker en een koekjesfabriek. En ook nog wat geheimzinnige panden waar nu kunstenaars en timmerlieden hun werkplaats hebben: de machinefabriek op het Hembrugterrein. Twee oud-medewerkers van deze fabriek vertellen over de bijzondere geschiedenis van de munitieproductie in Nederland. Ook aandacht voor Heveadorp, een plaats die gebouwd is rondom een rubberfabriek aan de Nederrijn. De fabriek is inmiddels ter ziele gegaan. Maar wat bleef zijn de fraaie arbeidershuisjes in Engelse landhuisstijl met een rieten dak. Al dreigden deze in de jaren tachtig gesloopt te worden, maar de hechte dorpsgemeenschap stak hier een stokje voor. Wel grotendeels afgebroken werd Weiwerd in Groningen. Dit dorp moest plaatsmaken voor de verwachte industriële uitbreiding van het nabijgelegen Delfzijl. Voor niets weten we nu, want de plannen van Delfzijl bleken te ambitieus.
Kijk hier jouw gemiste uitzending!
Een moment geduld, jouw uitzending worden geladen...

Onzichtbaar Nederland gemist

Uitzending gemist van Onzichtbaar Nederland? Hier kun je alle uitzendingen van Onzichtbaar Nederland kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 8
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!