Programma gemist?

Het Monitor Debat gemist?

30-01-2017 21:00

Het Monitor Debat - Nieuw: Het Monitor Debat

Vanaf vanavond zendt KRO-NCRV vier grote live-debatten uit over onderwerpen die tijdens de landelijke verkiezingen een grote rol gaan spelen. Liesbeth Staats en Teun van de Keuken presenteren Het Monitor Debat, waarin burgers, bestuurders en beleidsmakers met elkaar discussiëren over thema's als wonen, zorg en werken. De Monitor zet al een aantal jaren onderwerpen op de kaart die voortkomen uit ervaringen van burgers. De problemen worden uitgezocht en aan de kaak gesteld en regelmatig corrigeren instanties hun systeemfouten. In Het Monitor Debat krijgen burgers de kans hun ervaringen te delen met de mensen die er over gaan. Presentator Teun van de Keuken: "We laten burgers in debat gaan met mensen die ook echt iets aan de situatie kunnen veranderen. Dat zijn meestal gemeentelijke instanties en lokale politici, vaker dan lijsttrekkers van de landelijke partijen. Die zul je dan ook niet bij ons zien. We willen geen verkiezingsretoriek maar praten over concrete oplossingen". Tijdens de live-uitzending heeft zowel het publiek in de studio als het kijkerspubliek een actieve rol in de discussie. Presentator Liesbeth Staats:"Via social media kunnen mensen reageren op stellingen en hun mening geven. Dat gebruiken we direct in de uitzending, op die manier houden we het heel dichtbij de ervaringen van mensen". Het Monitor Debat start vanavond met een debat over de flexibilisering van de arbeidsmarkt. De werkloosheid daalt. Maar betekent dat ook dat er voor iedereen een baan is met perspectief? Vooruitzichten op een vast contract lijken steeds kleiner te worden. En mensen moeten steeds vaker genoegen nemen met kortere contracten, meerdere verschillende banen en een hoop onzekerheid. Hoe goed is het eigenlijk gesteld met onze arbeidsmarkt? En het kabinet heeft de afgelopen vier jaar vooral flexwerk gepredikt. Maar heeft dat ook goed uitgepakt? Flexwerkers, mensen met vaste contracten, werkgevers en ondernemers discussiëren met elkaar over hoe er voor iedereen gelijke kansen zijn op werk dat kan voorzien in een normaal bestaan. En onder welke voorwaarden? En wat hebben de politieke partijen bedacht hoe zij het de de komende vier jaar beter willen doen? Zijn dat goede oplossingen voor flexwerkers die het momenteel zwaar hebben?
Kijk hier jouw gemiste uitzending!
Een moment geduld, jouw uitzending worden geladen...

Het Monitor Debat gemist

Uitzending gemist van Het Monitor Debat? Hier kun je alle uitzendingen van Het Monitor Debat kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 4
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!