Programma gemist?

Het Monitor Debat gemist?

13-02-2017 21:00

Het Monitor Debat - Het Monitor Debat: Werken voor je uitkering

In Het Monitor Debat wordt met ervaringsdeskundigen en beleidsmakers gepraat over de tegenprestatie. Is het nuttig en is het eerlijk om mensen te verplichten iets terug te doen voor hun uitkering? Een debat onder leiding van Teun van de Keuken en Liesbeth Staats. Sinds de invoering van de Participatiewet in 2015 moeten mensen met een bijstandsuitkering iets terug doen. De gemeente waar ze in wonen kan ze dit opleggen. Dat kan van alles zijn, van mantelzorg tot dozen vouwen, van papier prikken tot vrijwilligerswerk. Voor mensen die een kort afstand hebben tot de arbeidsmarkt is het van belang dat ze op deze manier weer re-integreren. Het doel is kom snel weer een baan te krijgen. Van mensen die langdurig in de bijstand zitten, eist de gemeente dat je je nuttig maakt in ruil voor je uitkering. En dan kan het zomaar dat je moet schoffelen. Is het terecht dat de overheid iets terug verlangt in ruil voor je uitkering? Of is het een recht waar je niks voor terug hoeft te doen? Is het een stimulans om weer snel op de arbeidsmarkt te komen of heeft het geen nut? In deze uitzending gaan mensen met een uitkering die een tegenprestatie moeten leveren of die reïntegreren met elkaar in debat over of je iets terug moet doen voor je uitkering. De wethouders van Amsterdam en Rotterdam zullen ook de degens kruisen, want zij houden er een ander beleid op na als het gaat om het opleggen van een tegenprestatie voor uitkeringsgerechtigden. Verder gaan twee landelijke politici met elkaar over een het basisinkomen, een ander idee dat er voor zou moeten zorgen dat mensen die leven in de bijstand weer meer mee te doen in de samenleving.
Kijk hier jouw gemiste uitzending!
Een moment geduld, jouw uitzending worden geladen...

Het Monitor Debat gemist

Uitzending gemist van Het Monitor Debat? Hier kun je alle uitzendingen van Het Monitor Debat kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 4
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!