Programma gemist?

2Doc: Hooligan Sparrow gemist?

08-03-2017 23:10

2Doc: Hooligan Sparrow - Docu: Hooligan Sparrow

De Chinese Ye Haiyan, beter bekend als Hooligan Sparrow, is een vrouwenrechtenactivist die met provocerende methodes aandacht vraagt voor de erbarmelijke werkomstandigheden van sekswerkers. Sparrow is niet bang voor arrestatie of de dood. 'Je kunt me vermoorden, maar je kunt de waarheid niet doden.' Filmmaker Nanfu Wang volgt Hooligan Sparrow en haar medestrijders terwijl ze in het zuiden van China protesteren tegen de straffeloosheid rond een seksschandaal, waarin zes lagere schoolmeisjes seksueel misbruikt werden door hun schoolhoofd. De man ging vrijuit, omdat hij de meisjes zou hebben betaald voor hun diensten. De overheid ziet Sparrow als staatsvijand: met haar actievoerders staat zij steeds onder toezicht. Ze worden voortdurend ondervraagd, geïntimideerd of gevangen gezet. Sparrow blijft echter onverstoord vechten voor vrouwenrechten en daarbij zijn social media haar wapen. De protestacties van Sparrow en haar groep gaan viral. Er zijn duizenden volgers, onder wie kunstenaar Ai Weiwei. Zonder risico is het werk van filmmaker Wang niet. Ze wordt geconfronteerd met vernielde camera's en intimidatie, maar ze geeft niet op. Het materiaal wordt het land uit gesmokkeld om het gevecht van Hooligan Sparrow en haar medestrijdsters voor mensenrechten verder te verspreiden.
Kijk hier jouw gemiste uitzending!
Een moment geduld, jouw uitzending worden geladen...

2Doc: Hooligan Sparrow gemist

Uitzending gemist van 2Doc: Hooligan Sparrow? Hier kun je alle uitzendingen van 2Doc: Hooligan Sparrow kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 2
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!