Programma gemist?

2Doc: Brommers kiek'n gemist?

17-04-2017 20:20

2Doc: Brommers kiek'n - Docu: Brommers kiek'n

Hoe is het om als jongere op te groeien op het platteland? Geertjan Lassche volgde een jaar lang twee hechte vriendengroepen uit Overijssel: tieners uit Espelo en twintigers uit Nieuwleusen. ‘Ik kom zelf uit een boerendorp,’ zegt documentairemaker Geertjan Lassche (1976, Rouveen), ‘maar in de tijd dat ik opgroeide had je nog geen keten. Die keten ontstonden doordat het uitgaansleven steeds duurder werd. Jongeren dachten: waarom zouden we iedere week vijftig euro per persoon naar de stad brengen als we daarvan zelf kratjes bier kunnen inkopen? Het werd door ouders ook wel aangemoedigd, het gaf weliswaar wat overlast, zo’n keet op het terrein, maar zo konden ze tegelijk een oogje in het zeil houden. Waar jongeren vroeger wel in de dorpskroeg kwamen, of uitgingen in de stad, trekken ze zich nu terug in die keten, en dat zorgt ervoor dat ze een hele hechte groep vormen.’
Kijk hier jouw gemiste uitzending!
Een moment geduld, jouw uitzending worden geladen...

2Doc: Brommers kiek'n gemist

Uitzending gemist van 2Doc: Brommers kiek'n? Hier kun je alle uitzendingen van 2Doc: Brommers kiek'n kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 1
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!