Programma gemist?

Ereveld Vol leven gemist?

04-05-2017 20:40

Ereveld Vol leven - Docu: Ereveld Vol leven

Op deze herdenkingsdag staat RTL 4 met een aangrijpende documentaire stil bij oorlogsslachtoffers. In Ereveld Vol Leven, gepresenteerd door Angela Groothuizen, komt Nationaal Ereveld Loenen tot leven door de gesneuvelden letterlijk een gezicht te geven. Met de persoonlijke verhalen van Giovanni van Bronckhorst en Sjors van der Panne en is er dit jaar op 4 mei speciale aandacht voor de slachtoffers in Nederlands-Indië. Sjors van der Panne reisde voor de documentaire af naar Indonesië en bezocht de reusachtige erevelden op Java, waar 25.000 Nederlandse slachtoffers begraven zijn. Ook Giovanni van Bronckhorst spreekt in de documentaire openhartig over zijn familieleden die Nederlands-Indië verlieten om hier/in ons land een betere toekomst op te bouwen. In Ereveld Vol Leven staan leeftijdsgenoten van overledenen achter de graven symbool voor iemand wiens leven door oorlogsgeweld is beëindigd. Deze manier van herdenken is een initiatief van televisieregisseur Dennis Brussaard en documentairemaakster Nathalie Toisuta. “In de documentaire wordt herdenken zichtbaar door de ontmoeting met de nabestaanden. Zij vertellen hoe er met het verlies van een dierbare een gat in hun is geslagen. ‘Ereveld Vol Leven’ verbindt het verleden, het heden en de toekomst”, aldus Toisuta. Presentatrice Angela Groothuizen spreekt met nabestaanden die oog in oog komen te staan met een representant van ongeveer dezelfde leeftijd als het slachtoffer. Ook ontmoet ze familieleden die hun dierbaren willen eren door zelf representant te zijn. Groothuizen: “Opeens kun je de slachtoffers in de ogen kijken, besef je dat het gaat om vaders, moeders, broers en zusjes. Om een leven vol dromen en verwachtingen, zoals we deze zelf ook hebben.” Met Ereveld Vol Leven hopen de nabestaanden respect en aandacht te krijgen voor alle militairen die sterven op vredesmissies, toen en nu.
Kijk hier jouw gemiste uitzending!
Een moment geduld, jouw uitzending worden geladen...

Ereveld Vol leven gemist

Documentaire waarin het Nationaal Ereveld Loenen tot leven wordt gebracht door oorlogsslachtoffers letterlijk een gezicht te geven. Bij de herdenking staan leeftijdsgenoten van de slachtoffers achter de graven symbool voor iemand wiens leven door oorlogsgeweld is opgehouden. Naast de herdenking komen drie bijzondere oorlogsverhalen aan bod, verteld door de nabestaanden. Twee verhalen over jonge militairen die zijn omgekomen bij een vredesmissie in Afghanistan en een verhaal over een verzetsheld uit de Tweede Wereldoorlog. De nabestaanden hopen respect en aandacht te krijgen voor álle militairen die sterven op vredesmissies, toen en nu.

Uitzending gemist van Ereveld Vol leven? Hier kun je alle uitzendingen van Ereveld Vol leven kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 3
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!