Programma gemist?

De Meesterwerken gemist?

17-05-2017 20:25

De Meesterwerken - Terug: De Meesterwerken

Als u één boek, één film, één muziekstuk, één kunstwerk en één tv-programma mag doorgeven aan de komende generaties, welke zouden dat dan zijn en waarom? Deze vraag speelt ook in het derde seizoen van de Meesterwerken een cruciale rol. In de A’DAM Toren ontvangt presentator en cultuurliefhebber Paul Witteman wekelijks een bijzondere hoofdgast om dé grootste meesterwerken uit de nationale en mondiale kunst en cultuur te bespreken. Paul Witteman: “We hebben ook dit jaar erg bijzondere gasten. Brigitte Kaandorp, Wende Snijders, Jan Terlouw, Jeroen Krabbé en Janine Abbring komen langs. Wat ik zo leuk vind aan Janine Abbring is dat zij Zomergasten gaat presenteren. En hoewel de programma’s niet op elkaar lijken, is er een lichte mate van overeenkomst; namelijk de kijker in staat stellen iemand beter te leren kennen door keuzes in beeldmateriaal van de gasten." Net als in het afgelopen jaar wordt het publiek opgeroepen om mee te stemmen. Via de website van de Meesterwerken kunnen kijkers stemmen op hun favoriete boek, film, muziekstuk en beeldend kunstwerk. Deze lijst is een samenstelling van werken die zijn aangedragen door onze hoofdgasten, kenners uit elk vakgebied en het publiek. Nieuw dit jaar is namelijk dat deze lijst ook werken bevat die volgens het publiek in de afgelopen editie het meest werden gemist. Met elkaar kiezen we zo de Meesterwerken 2017. In de slotaflevering van 21 juni zal de finale live vanuit De Rode Hoed worden uitgezonden. Hierin wordt bekend gemaakt welke film, muziek, boek en kunstwerk zich de titel Meesterwerk 2017 mag tooien. En tot het zo ver is vraagt Paul Witteman wekelijks aan zijn hoofdgasten welke Meesterwerken zij zouden kiezen. In de eerste aflevering is dat schrijver en voormalig politicus Jan Terlouw. Hij vertelt o.a. wat hem zo aanspreekt aan kunstenaar Gabriël Metsu en de muzikale dramafilm Amadeus.
Kijk hier jouw gemiste uitzending!
Een moment geduld, jouw uitzending worden geladen...

De Meesterwerken gemist

Uitzending gemist van De Meesterwerken? Op deze pagina vind je alle uitzendingen van De Meesterwerken, uitgezonden op Nederland 2. Heb je een uitzending van De Meesterwerken gemist? Kijk deze dan hier terug!

Uitzending gemist van De Meesterwerken? Hier kun je alle uitzendingen van De Meesterwerken kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 10
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!