Programma gemist?

De neven van Eus gemist?

28-05-2017 20:15

De neven van Eus - Nieuw: De neven van Eus

In de vijfdelige serie De neven van Eus gaat schrijver/journalist Özcan Akyol op zoek naar zijn familie in Turkije. “Ik ben benieuwd naar mijn geschiedenis én het leven van mijn familieleden die nu in Turkije wonen.” De grote onderwerpen en ontwikkelingen in het land komen aan bod, maar worden met name bekeken door de ogen van de familie. Het levert hartverwarmende en ontroerende ontmoetingen op met leden van zijn familie, die Özcan vaak voor het eerst ziet. Akyol, ‘Eus’ in de volksmond, reist het hele land door en bezoekt verschillende generaties van zijn vaders en moeders familie. Het gaat om neven, nichten, ooms en tantes die op alle niveaus van de samenleving onderdeel uitmaken van het roerige Turkije. Zijn zoektocht voert door het prachtige achterland, maar ook de grote steden en de bekende toeristische kusten. “Turkije bevindt zich al een tijd in het brandpunt van het internationale nieuws. Maar zelden zien we de mensen – in dit geval mijn familie – die daar dagelijks mee te maken hebben. Hoe ze daarmee omgaan en hoe ze dat doen, is de kern van deze serie. Al vrij snel merkte ik dat de wordingsgeschiedenis van mijn familie nauw verweven is met die van Turkije. Daarnaast wilde ik een idee krijgen van wat er met mij was gebeurd, als mijn vader en moeder destijds niet naar Nederland zouden zijn gekomen als gastarbeiders. Het werd een intense zoektocht, soms emotioneel, vaak verwarrend en ontluisterend.” Özcan benadrukt dat hij in de serie geen journalistiek beeld van het land gaat schetsen, maar in een persoonlijke zoektocht wil kennismaken met zijn grote en wijdverspreide familie. “In ‘De neven van Eus’ laat ik aan de hand van particuliere verhalen zien dat de Turkse bevolking allesbehalve homogeen is. Dat we daarmee ook een beeld krijgen van de huidige Turkse samenleving, in al haar facetten en met alle oude en nieuwe ontwikkelingen die er spelen, is evident en onvermijdelijk”, aldus Akyol. De reis voert langs de steden Sivas, Ankara, Antalya, Kayseri en Istanbul, waar hij onder meer een dorpshoofd, schoonheidsspecialistes, studenten, een chirurg, zakenmannen, schoenmakers en een bareigenaar ontmoet. Allemaal zijn ze familie van Eus. En allemaal tekenen ze in hun eigen bewoordingen de landkaart van het Euraziatische land en voorzien ze die in meer of minder uitgesproken verhalen van kanttekeningen.
Kijk hier jouw gemiste uitzending!
Een moment geduld, jouw uitzending worden geladen...

De neven van Eus gemist

Uitzending gemist van De neven van Eus? Hier kun je alle uitzendingen van De neven van Eus kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 10
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!