Programma gemist?

Het Uur van de Wolf: Etgar Keret - een waargebeurd verhaal gemist?

15-06-2017 22:55

Het Uur van de Wolf: Etgar Keret - een waargebeurd verhaal - Docu: Etgar Keret - een waargebeurd verhaal

Voor de Israëlische schrijver Etgar Keret (1967) is fictie letterlijk van levensbelang. Na de zelfmoord van zijn beste vriend zoekt hij zijn toevlucht in het schrijven van korte, absurdistische vertellingen, om niet aan dezelfde destructieve verleiding toe te geven. Deze surrealistische verhalen vol humor maken hem wereldberoemd. De energieke documentaire ‘Etgar Keret – Een waargebeurd verhaal’ onderzoekt hoe Keret zowel met zijn vele korte fictieverhalen, als met zijn ‘waargebeurde’ anekdotes, zo’n meesterlijke verteller is geworden. Want wat is de diepere betekenis van ‘de creatieve leugen’? Regisseur Stephane Kaas en scenarist Rutger Lemm weten Keret’s exclusieve medewerking te verkrijgen. Om zijn manier van denken inzichtelijk te maken worden verschillende verteltechnieken ingezet: animaties van de fictieverhalen (gemaakt door Nina Gantz en Digna van der Put), reconstructies van Keret’s anekdotes en een levendige montage met kijkjes achter de schermen. Familie, vrienden en bekende namen als Jonathan Safran Foer, maar ook schrijver Gary Shteyngart en This American Life-host Ira Glass worden als verhalenexperts ondervraagd en vertellen hun favoriete Keret-verhaal na. Volgens de regisseur raakt Keret met zijn fantasieën de essentie van het leven, de levenskunst. Maar hoe ziet die er uit? En hoe verhouden waarheid en leugen zich tot elkaar? In ‘Etgar Keret – Een waargebeurd verhaal’ gaat Kaas op zoek naar Keret’s noodzaak om waarheid en leugen te vermengen in zijn werk en in zijn leven. Of zoals Keret zelf zegt: “Een leugen is als een duw. Je kunt er iemand mee aanvallen, maar je kunt er ook iemand mee redden als er een trein op ze af dendert.”
Kijk hier jouw gemiste uitzending!
Een moment geduld, jouw uitzending worden geladen...

Het Uur van de Wolf: Etgar Keret - een waargebeurd verhaal gemist

Uitzending gemist van Het Uur van de Wolf: Etgar Keret - een waargebeurd verhaal? Hier kun je alle uitzendingen van Het Uur van de Wolf: Etgar Keret - een waargebeurd verhaal kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 1
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!