Programma gemist?

De neven van Eus gemist?

25-06-2017 20:15

De neven van Eus - Slot: De neven van Eus

In de laatste aflevering van De Neven van Eus gaat schrijver Özcan Akyol, beter bekend als Eus, naar Istanbul. Deze miljoenenstad vormt de brug tussen Europa en het Midden-Oosten. Een groot aantal familieleden van Eus is hier naartoe getrokken op zoek naar een beter bestaan. Voor zichzelf maar ook voor hun kinderen. De recente gebeurtenissen in Turkije baart hen grote zorgen voor hun toekomst. Akyol bezoekt er zijn familie die deels werkzaam is in het toerisme en schrikt van De gebroeders Mahsuni en Erdogan Arslan, allebei neven van Akyol, zijn eigenaar van een confectiebedrijf in Istanbul. Samen met hun vrouwen werken ze keihard om hun kinderen een toekomst te geven. Maar de zaken gaan minder goed dan een aantal jaar geleden; ze verdienen maar nauwelijks meer dan hun werknemers en vragen zich af wat de komende jaren zullen brengen. Ook de moeder van de broers, tante Hanim, heeft het land zien veranderen en maakt zich zorgen over de jongere generaties in haar familie. Achterneef Mehmet was schooldirecteur. Hij is met pensioen. Gedwongen, merkt Eus wanneer hij met Mehmet praat. Zijn politieke denkbeelden bleken niet overeen te stemmen met de norm die de school hanteert, waardoor hij vervroegd moest stoppen met werken. Ook zijn zoon, werkzaam in een andere sector, heeft inmiddels zijn baan verloren en is met zijn gezin afhankelijk van het pensioen van vader Mehmet. Ondanks al deze moeilijkheden en zorgen, is de jongere generatie Turken hoopvol gestemd. Achternicht Berfin is uit Europa teruggekeerd naar Turkije en maakte zodoende de massale protesten mee in het Gezipark in 2013. Ondanks het feit dat de protesten hard werden neergeslagen door toenmalig premier Erdogan, weet ze zeker dat de jongeren in Turkije er hoop uit hebben geput voor de toekomst. Haar rechtenstudie hoopt ze de komende jaren af te maken. Maar of ze als advocaat haar werk kan doen in Turkije vraagt ze zich af.
Kijk hier jouw gemiste uitzending!
Een moment geduld, jouw uitzending worden geladen...

De neven van Eus gemist

Uitzending gemist van De neven van Eus? Hier kun je alle uitzendingen van De neven van Eus kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 10
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!