Programma gemist?

Drie Vorstinnen van Oranje gemist?

08-07-2017 19:45

Drie Vorstinnen van Oranje - Start: Drie Vorstinnen van Oranje

Vanaf vanavond wordt de driedelige historische documentairereeks Drie Vorstinnen van Oranje opnieuw uitgezonden op NPO 2. De afleveringen zijn de komende drie zaterdagen rond 19.45 uur te zien. Paul Rem, kenner van de geschiedenis van Oranje, onderzoekt in deze driedelige documentaire reeks samen met autoriteiten zoals Wilhelmina-biograaf, prof. Cees Fasseur, biograaf Dik van der Meulen (Multatuli en Willem III), journalisten Elsbeth Etty, Han van Bree en Bert van Nieuwenhuizen wat Emma, Wilhelmina en Juliana voor ons land hebben betekend. Het is tijd om met nieuwe ogen naar het functioneren van deze staatshoofden te kijken en om het bestaande beeld van de drie vorstinnen bij te stellen. In de eerste aflevering staat koningin Emma centraal. Koningin Regentes Emma van Waldeck-Pyrmont redde de Oranjemonarchie en zette alle moderne middelen in, waaronder de fotografie, om het Huis van Oranje meer zichtbaar en populair te maken. Onder haar leiding werd de jonge Wilhelmina professioneel en op Spartaanse wijze opgeleid voor haar koningschap. Koningin-regentes Emma was de grondlegger van het moderne koningschap zoals we dat nu kennen. Zij bedacht ook de viering van koninginnendag en de presentatietoer door alle provincies.
Kijk hier jouw gemiste uitzending!
Een moment geduld, jouw uitzending worden geladen...

Drie Vorstinnen van Oranje gemist

Uitzending gemist van Drie Vorstinnen van Oranje? Op deze pagina vind je alle uitzendingen van Drie Vorstinnen van Oranje, uitgezonden op Nederland 2. Heb je een uitzending van Drie Vorstinnen van Oranje gemist? Kijk deze dan hier terug!

Uitzending gemist van Drie Vorstinnen van Oranje? Hier kun je alle uitzendingen van Drie Vorstinnen van Oranje kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 8
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!