Programma gemist?

2Doc: No burqas behind bars gemist?

11-07-2017 22:45

2Doc: No burqas behind bars - Docu: No Burqas Behind Bars

Vanavond en morgen presenteert 2Doc om 22.45 uur een heel bijzonder tweeluik van de Emmy Award winnaars Nima Sarvestani en Maryam Ebrahimi. Vanavond: No burqas behind bars. In de Takhar-gevangenis in Afghanistan zitten vijfhonderd mannelijke gedetineerden tegenover zo'n veertig vrouwelijke hun straf uit. De vrouwen verblijven met hun kinderen in een aparte ruimte; opgesloten in een gevangenis binnen de gevangenis. In 2010 kregen de Iraans-Zweedse filmmakers Nima Sarvestani en Maryam Ebrahimi bij hoge uitzondering toestemming om binnen de vier metershoge muren een periode te mogen filmen. De vrouwen leven in een mini-maatschappij waarin ze zich vaak veiliger voelen dan buiten de gevangenis. Het leeuwendeel van hen werd tot een jarenlange gevangenisstraf veroordeeld omdat ze van huis vluchtten, weggelopen van echtgenoten die vreemdgingen of hen ernstig mishandelden. Sarvestani volgt de lotgevallen van Sara en Najibeh. Sara en haar grote liefde zitten beiden opgesloten omdat zij weigerden een gedwongen huwelijk met andere partijen aan te gaan. Najibeh ontvlucht een huishouden vol geweld. Op deze piepkleine oppervlakte proberen de vrouwen hun traumatische verleden te verwerken, een dagelijks bestaan op te bouwen en plannen te maken voor een hopelijk betere toekomst. Momenten vol hoop, angst en saamhorigheid, maar ook dagelijkse beslommeringen als wassen, kinderen opvoeden en incidentele ruzies onderling wisselen elkaar af. Wat deze moedige vrouwen verbindt is hun onderdrukte, kwetsbare staat in de maatschappij en de strijd die ze ermee aangaan. De film Prison Sisters, die morgenavond wordt uitgezonden, is in zekere zin het vervolg op No burqas behind bars. Het toont de zoektocht van hoofdpersoon Sara, die na haar vrijlating probeert in contact te komen met haar celgenoot Najibeh.
Kijk hier jouw gemiste uitzending!
Een moment geduld, jouw uitzending worden geladen...

2Doc: No burqas behind bars gemist

Uitzending gemist van 2Doc: No burqas behind bars? Op deze pagina vind je alle uitzendingen van 2Doc: No burqas behind bars, uitgezonden op Nederland 2. Heb je een uitzending van 2Doc: No burqas behind bars gemist? Kijk deze dan hier terug!

Uitzending gemist van 2Doc: No burqas behind bars? Hier kun je alle uitzendingen van 2Doc: No burqas behind bars kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 2
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!