Programma gemist?

2Doc: Zero Days gemist?

23-08-2017 22:45

2Doc: Zero Days - Docu: Zero Days

In de documentaire Zero Days vertellen experts alles wat je wilt weten over het computervirus Stuxnet en het doel van zijn makers. Tenminste, alles wat binnen hun macht ligt om te vertellen. De documentaire is daarom ook gevuld met uitspraken als 'daar kan ik helaas niks over zeggen' en 'je mag het wel vragen, ik geef alleen geen antwoord'. Stuxnet, het virus waar het om gaat, blijkt een uniek virus te zijn. Waar een normaal virus een aantal bugs (kleine fouten in de programmering) bevat, lijkt Stuxnet foutloos en ver geavanceerd te zijn. De wetenschappers leggen in de documentaire uit dat Stuxnet maar liefst vier zero-days bevat, in tegenstelling tot andere virussen die zich vaak richten op één lek. Een zero-day aanval is gericht op systemen waar een nieuw lek is ontdekt en waarvoor nog geen directe oplossing is gevonden. De makers van de desbetreffende software zijn zelfs vaak nog niet eens op de hoogte van het lek. De naam van zo'n zero-day aanval is gebaseerd op de periode die verstrijkt voordat de softwareproducent het lek ontdekt. De aanval op zo'n lek kan bijvoorbeeld plaatsvinden op de eerste dag van de ontdekking, die wordt aangeduid met dag 0 in computerterminologie. Toen er nog weinig bekend was over de cyberaanval kon er door de aanwezigheid van deze vier zero-days al wel worden uitgesloten dat het om een individu of een kleine partij zou gaan. De aanwezigheid van vier zero-days kost namelijk al gauw een half miljoen dollar, wat impliceert dat het om een grote, waarschijnlijk overheidsgerelateerde organisatie gaat.
Kijk hier jouw gemiste uitzending!
Een moment geduld, jouw uitzending worden geladen...

2Doc: Zero Days gemist

Uitzending gemist van 2Doc: Zero Days? Hier kun je alle uitzendingen van 2Doc: Zero Days kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 1
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!