Programma gemist?

CHE: Leven en Erfenis van een Revolutionair gemist?

06-09-2017 20:30

CHE: Leven en Erfenis van een Revolutionair - Nieuw: CHE: Leven en Erfenis van een Revolutionair

Che Guevara is voor de één een koelbloedige moordenaar en voor de ander een heilige van mythische proporties. Maar wie is die man achter de mythe? En welke betekenis heeft de revolutie die hij bracht, vijftig jaar na zijn sterfdag? CHE is het meeslepende relaas over de omzwervingen van een iconische revolutionair en een onderzoek naar zijn erfenis in de landen die hij wilde veranderen. Aan de hand van Che’s dagboeken reist presentator Erik Dijkstra in het voetspoor van Guevara door landen als Argentinië, Chili, Cuba, Guatemala, Mexico en Bolivia. Gaandeweg leert hij Guevara kennen en probeert hij de mythe te ontrafelen. De vierdelige documentaireserie CHE: Leven en Erfenis van een Revolutionair is vanaf vanavond te zien op NPO 2. Erik Dijkstra had, toen hij een jaar of 15 was een rode vlag op zijn kamer met daarop de bekende beeltenis van Che. ‘Eronder stond die die kreet waarvan ik maar half begreep wat het betekende. Maar het klonk goed: Hasta la Victoria Siempre. In deze serie probeer ik uit te vinden wie die man achter de kop op de vlag uit mijn jongenskamer werkelijk was. En wat de erfenis is van de revolutie die hij probeerde te brengen.’ In elke aflevering ontmoet Erik Dijkstra familieleden, oud-medestrijders, vrienden én vijanden van Che Guevara. Zoals bijvoorbeeld de beste vriend van Che, de 91-jarige Carlos ‘Calica’ Ferrer en de jongste broer van Che, Juan Martin Guevara.Samen schetsen zij een beeld van de man die na zijn dood uitgroeide tot een icoon wiens beeltenis wereldwijd te zien is op T-shirts, rugzakken en vlaggen. Hij werd een symbool voor rebellie tegen de gevestigde orde, maar waar stond hij echt voor? In de eerste aflevering staat het leven van de jonge Guevara centraal. Presentator Erik Dijkstra reist door Argentinië en Chili om Che te leren kennen. Hij volgt het traject van de reis die de jonge Che maakt op zijn motor. Hij spreekt hier o.a. met de jongste broer van Che, zijn beste vriend Carlos ‘Calica’ Ferrer en de bevolking van het land.
Kijk hier jouw gemiste uitzending!
Een moment geduld, jouw uitzending worden geladen...

CHE: Leven en Erfenis van een Revolutionair gemist

Uitzending gemist van CHE: Leven en Erfenis van een Revolutionair? Hier kun je alle uitzendingen van CHE: Leven en Erfenis van een Revolutionair kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 4
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!