Programma gemist?

De mezoeza gemist?

10-09-2017 15:15

De mezoeza - De Mezoeza

Documentaire over de geschiedenis en de plek die de mezoeza heden ten dage in de beleving van het joodse geloof inneemt. De uitzending voert de kijker mee naar verschillende steden ter wereld (o.a. New York, Chicago en Jeruzalem) waar uiteenlopende kanten van de mezoeza behandeld worden: hoe wordt de mezoeza eigenlijk geschreven, hoe hoog moet het hangen, waarom is het ophangen van de mezoeza een van de belangrijkste 'verplichtingen' van het joodse geloof en welke wettelijke bescherming geniet de mezoeza als bijvoorbeeld de eigenaar van je huis je verbiedt om een mezoeza op te hangen? Verder maken we in dit programma kennis met de Joods-Amerikaanse astronaut die een mezoeza mee de ruimte in heeft genomen en vertelt een arts over het onderzoek dat ze heeft gedaan naar hoe hygiƫnisch het eigenlijk is om al die mezoezot (meervoud van mezoeza) aan te raken en te kussen. Ook de donkere geschiedenis van Amsterdam tijdens de Tweede Wereldoorlog komt aan de hand van een gevonden mezoeza, verborgen achter de voordeur van een grachtenpand, aan het licht. In begrijpelijke lekentaal en gebruikmakend van animaties worden de verschillende aspecten (religieus, historisch, cultureel, juridisch en artistiek) van de mezoeza 'ontpeld'.
Kijk hier jouw gemiste uitzending!
Een moment geduld, jouw uitzending worden geladen...

De mezoeza gemist

Uitzending gemist van De mezoeza? Op deze pagina vind je alle uitzendingen van De mezoeza, uitgezonden op Nederland 2. Heb je een uitzending van De mezoeza gemist? Kijk deze dan hier terug!

Uitzending gemist van De mezoeza? Hier kun je alle uitzendingen van De mezoeza kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 2
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!