Programma gemist?

2Doc: Taxibotsing gemist?

11-09-2017 21:00

2Doc: Taxibotsing - Docu: Taxibotsing

De digitalisering van ons dagelijks leven is met de nieuwe taxidienst UberPop weer een stapje verder opgeschoven. Met een simpele app op je mobiele telefoon is het mogelijk om je tegen een aantrekkelijke prijs van A naar B te laten vervoeren door automobilisten die daar officieel niet voor gekwalificeerd zijn. Je hoeft slechts in het bezit te zijn van een eigen auto om je als UberPop chauffeur aan te bieden. ’Een ordinaire snordersdienst’ volgens veel taxichauffeurs die de komst van de digitale concurrent met lede ogen aanzien: “Het is knokken voor een plakje kaas op je brood”. Frans Bromet volgt in '2Doc: Taxibotsing' de strijd van de gevestigde taxiwereld tegen Uber, een online programmaatje dat op den duur de Nederlandse vervoersmarkt wil gaan overheersen. De strijd wordt op verschillende niveaus beslecht. Waar de rechter uit moet maken of de dienst UberPop illegaal is (omdat bestuurders geen licentie hebben of belasting betalen) is de nieuwkomer voor de gevestigde taxichauffeurs een onaangename realiteit. Broodroof maar ook de ergernis over collega’s die voor de gewraakte vijand gaan werken, maken dat de sfeer op straat grimmig wordt. Tijdens ‘operatie Poppetje’ volgt Bromet boze chauffeurs in Rotterdam die UberPop taxi’s klem rijden om de auto’s vervolgens met stigmatiserende stickers vol te plakken. Hij vraagt een jonge student die met UberPop bijverdient naar gewetensbezwaren nu de onrust op de taximarkt oplaait. Bromet probeert de opmars en de ogenschijnlijk ideële doelstellingen van de Amerikaanse internetonderneming te duiden. Het blijkt moeilijk om de hoogst verantwoordelijken binnen Uber erover aan de tand te voelen. Ook de overheid houdt zich voornamelijk stil want de mythe leeft dat digitalisering ongeveer hetzelfde is als vooruitgang. Maar zijn de veronderstelde bedoelingen van Uber en de manier waarop zij zich manifesteert wel de vernieuwing waarop de taxibranche zit te wachten?
Kijk hier jouw gemiste uitzending!
Een moment geduld, jouw uitzending worden geladen...

2Doc: Taxibotsing gemist

Uitzending gemist van 2Doc: Taxibotsing? Hier kun je alle uitzendingen van 2Doc: Taxibotsing kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 1
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!