Programma gemist?

2Doc: Vrouw slaat man gemist?

18-09-2017 20:55

2Doc: Vrouw slaat man - Docu: Vrouw slaat man

Van mannen wordt verwacht dat ze voor zichzelf opkomen, dat ze sterk zijn, en dat ze hun vrouw beschermen. Maar wat nou als het geweld juist van hun eigen vrouw komt? Op zes plekken in Nederland worden jaarlijks ruim honderd mishandelde mannen opgevangen. De documentaire ‘Vrouw slaat man’ biedt een unieke kijk in de tot nu toe verborgen wereld van mannen die bang zijn voor hun vrouw en in een mannenopvang leren voor zichzelf op te komen. Twee mishandelde mannen, Louis (mannenopvang Den Haag) en Ludwig (mannenopvang Amsterdam), waren dapper genoeg om open en ongeanonimiseerd hun dramatische verhaal te vertellen. Ze werden een jaar lang op de voet gevolgd door documentairemaakster Elena Lindemans. Wat bezielde hen dat ze het geweld accepteerden? Waarom bleven ze bij hun partner? En hoe ver moest het komen voor zij eindelijk hun koffers pakten? De film toont op schokkende wijze hoe gewelddadig ook vrouwen kunnen zijn. Zo is Ludwig met enige regelmaat het ziekenhuis ingeslagen. Na het zoveelste incident en de smoes dat hij ‘met zijn scooter tegen een paaltje gereden’ was, zei een arts tegen hem: ‘Of u nu wilt of niet, wij rapporteren dit als mishandeling’. Wanneer Louis, bont en blauw geslagen, op zijn werk niet anders kan dan wat collega’s in vertrouwen nemen, reageren zij vol ongeloof: ‘Jouw vrouw is amper 1 meter 60, die duw je toch zo om?’. ‘Ze konden maar niet geloven dat als zij eenmaal doordraait, níemand meer veilig is.’ Elena Lindemans: ‘Ik hoop dat deze documentaire zowel in ons land als daarbuiten de ogen van veel mensen opent en dat meer mishandelde mannen zoals Louis en Ludwig het lef hebben om met hun probleem naar buiten te treden. Het is hoog tijd dat mannen zich op dit punt emanciperen.’
Kijk hier jouw gemiste uitzending!
Een moment geduld, jouw uitzending worden geladen...

2Doc: Vrouw slaat man gemist

Uitzending gemist van 2Doc: Vrouw slaat man? Hier kun je alle uitzendingen van 2Doc: Vrouw slaat man kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 1
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!