Programma gemist?

NOS Prinsjesdag 2017 gemist?

19-09-2017 12:30

NOS Prinsjesdag 2017 - Live: Prinsjesdag 2017

Verslag van de 'derde dinsdag in september' met de rijtoer van koning Willem-Alexander en koningin Máxima naar de Ridderzaal, de troonrede en de balkonscène op Paleis Noordeinde. Rond 15:00 uur vindt de overhandiging van de Miljoenennota door de minister van Financiën plaats en volgen de eerste reacties op de plannen. Parlementair vuurwerk wordt niet verwacht op deze Prinsjesdag. Normaal gesproken presenteert een kabinet op de derde dinsdag in september zijn belangrijkste plannen voor het komende jaar, maar Rutte II is demissionair en dan is het parlementair gebruik dat weidse vergezichten worden overgelaten aan de nieuwe regering. Voor de pracht en praal van de rijtoer maakt dat echter niet uit. Met die aantekening dat koning Willem-Alexander en koningin Máxima – vanwege de restauratie van de Gouden Koets – voor de tweede keer de Glazen Koets nemen van Paleis Noordeinde naar de Ridderzaal en vice versa. De NOS doet vandaag uitvoerig en rechtstreeks verslag van Prinsjesdag. De centrale presentator is Rob Trip, terwijl Astrid Kersseboom met een gast commentaar geeft bij het ceremoniële deel. Daarin is ook een korte update te zien van de werkzaamheden aan de Gouden Koets. Intussen staat Mark Visser op de Markt. Met gasten uit allerlei beroepsgroepen – zoals een leraar, een agent en een verpleegkundige – kijkt hij naar de rijtoer en luistert hij naar de troonrede. Wat vinden zij ervan? Wat is het effect van het beleid op hun leven? En wat zou een nieuw kabinet moeten doen? In het politieke deel staat de aanbieding van de Miljoenennota door minister Dijsselbloem van Financiën centraal. De reacties van de politieke kopstukken worden gepeild door Dominique van der Heyde.
Kijk hier jouw gemiste uitzending!
Een moment geduld, jouw uitzending worden geladen...

NOS Prinsjesdag 2017 gemist

Uitzending gemist van NOS Prinsjesdag 2017? Hier kun je alle uitzendingen van NOS Prinsjesdag 2017 kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 1
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!