Programma gemist?

2Doc: Dugma - The Button gemist?

19-09-2017 22:55

2Doc: Dugma - The Button - Docu: Dugma - The Button

De documentaire 'Dugma - The Button' is een portret van een aantal mannen die aangesloten zijn bij Jabhat al Nusra, de Syrische tak van Al Qaida. Ze wachten tot ze een zelfmoordaanslag mogen plegen. Het is onzeker wanneer dat zal zijn. Abu Qaswara uit Mekka hoopt - met goedkeuring van Allah - zijn gepantserde auto naar een doelwit te rijden en die met één druk op de knop (de dugma) tot ontploffing te brengen. Daarna zal hij naar het paradijs gaan. Britse bekeerling Abu Basir al-Britani zoekt kameraadschap en voldoening in de jihad maar hij maakt zich zorgen over zijn vrouw. 2Doc: Dugma - The Button laat de menselijke kant van zelfmoordterroristen zien. Zo belt Abu Qaswara dagelijks met zijn ouders en heeft hij zijn vader moeten beloven met hem te bellen op moment dat hij de bom af zal laten gaan. Dit zal zijn ouders het gevoel geven dat hun zoon veilig naar het hiernamaals gaat en het allemaal in naam van Allah zal zijn. Ondanks het zware thema van de documentaire wordt vaak gezongen, gelachen en erg luchtig gedaan over het feit dat ze zichzelf binnenkort van het leven zullen ontnemen. Ten slotte wachten er in het paradijs 72 maagden op hen. Ook de twijfels en moeilijke momenten van de terroristen zijn te zien. Abu heeft zijn dochtertje van een jaar nog nooit gezien omdat hij naar Syrië is vertrokken. Als hij binnenkort de opdracht zal krijgen om de dugma in te drukken, zal dit ook zo blijven. Ook de Britse bekeerling Abu Basir al-Britani vindt het af en toe moeilijk als hij aan zijn gezin denkt. Hij zal binnenkort vader worden en de keuze om zich bewust van het leven te beroven en zijn familie achter te laten, valt steeds zwaarder. 2Doc: Dugma - The Button, schetst portretten van verschillende zelfmoordterroristen, hun afkomst en visies. Je wordt meegezogen in de verhalen en motieven van de mannen, terwijl je ook hun zwaktes leert kennen en de gevaarlijke situaties vol bombardementen waarin ze zich dagelijks begeven.
Kijk hier jouw gemiste uitzending!
Een moment geduld, jouw uitzending worden geladen...

2Doc: Dugma - The Button gemist

Uitzending gemist van 2Doc: Dugma - The Button? Hier kun je alle uitzendingen van 2Doc: Dugma - The Button kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 1
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!