Programma gemist?

CHE: Leven en Erfenis van een Revolutionair gemist?

27-09-2017 20:25

CHE: Leven en Erfenis van een Revolutionair - Slot: CHE

De slotaflevering van de serie CHE, getiteld ‘De laatste strijd’, speelt zich af in Bolivia. Het is het land waar Che Guevara, op 9 oktober precies vijftig jaar geleden, werd doodgeschoten. Na het succes van de revolutie in Cuba probeerde Guevara de gewapende strijd tegen het imperialisme ook in andere landen te verspreiden. Eerst in Congo, maar dat liep uit op een totale mislukking. Daarna landde Che in 1966 in Bolivia waar hij in het oosten een guerrilla-oorlog wilde beginnen tegen de Boliviaanse overheid. In de slotaflevering van de serie reist Erik Dijkstra naar de bergen van Oost-Bolivia waar Che strijd leverde met het Boliviaanse leger. Die troepen waren slecht getraind en wisten niet hoe ze de kleine groep guerrillastrijders van Che Guevara moesten bestrijden. De Boliviaanse regering riep daarom de hulp in van de Amerikaanse inlichtingendienst, de CIA, die al jaren jacht maakte op de communistische aartsvijand Che Guevara. In de uitzending vertellen oud-CIA-agent Felix Rodriguez en de Boliviaanse generaal Gary Prado hoe ze Che in oktober 1967 gevangen wisten te nemen. In het dorpje La Higuera bezoekt Erik Dijkstra het schooltje waarin Che op 9 oktober 1967 werd doodgeschoten. Volgens de overlevering waren zijn laatste woorden: “Schiet lafaard, je dood slechts een mens.”
Kijk hier jouw gemiste uitzending!
Een moment geduld, jouw uitzending worden geladen...

CHE: Leven en Erfenis van een Revolutionair gemist

Uitzending gemist van CHE: Leven en Erfenis van een Revolutionair? Hier kun je alle uitzendingen van CHE: Leven en Erfenis van een Revolutionair kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 4
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!