Programma gemist?

2Doc: Behind the Altar gemist?

18-10-2017 22:55

2Doc: Behind the Altar - Docu: Behind the Altar

De schandalen rond seksueel misbruik vormen een van de donkerste hoofdstukken in de geschiedenis van de Rooms Katholieke Kerk. Het afgelopen decennium heeft een groeiend aantal gevallen in steeds meer landen laten zien. Meerdere bisdommen gingen failliet omdat ze het smartengeld voor de vele slachtoffers niet konden betalen. Met Paus Franciscus aan het roer leek er een nieuwe wind te waaien vanuit Rome, maar de kindermisbruik-crisis in de Katholieke Kerk is nog niet voorbij. Uit recent onderzoek blijkt dat 3 van de 4 daders nog steeds actief zijn binnen de kerk, dat onderzoek naar nieuwe gevallen nog altijd buiten de openbaarheid wordt gehouden, terwijl bisschoppen nog steeds niet verplicht zijn om daders aan te geven bij de politie. Priesters die op de vlucht zijn voor de politie blijken zelfs onder te duiken in kloosters en andere kerkelijke instellingen in ontwikkelingslanden waar ze gewoon met kinderen mogen werken. In Behind the Altar onderzoekt de Britse historicus John Dickie hoe het komt dat de grote schoonmaak die Paus Franciscus bij zijn aantreden beloofde nog altijd niet heeft plaatsgevonden. Dickie weet goed de weg in Italië en het Vaticaan, want eerder maakte hij de films Holy Money en The Pope and the Mafia. Voor Behind the Altar reist hij van Italië naar Frankrijk, de VS en naar het geboorteland van Paus Franciscus: Argentinië. Hij probeert vast te stellen wat de laatste drie Pausen aan de kwestie van het kindermisbruik hebben gedaan. Daarvoor spreekt hij met deskundigen, slachtoffers en nabestaanden, met rechters, advocaten en geestelijken. Hij ontdekt nieuwe zaken en toont aan dat het probleem van seksueel kindermisbruik nog veel dieper in de kerk geworteld is dan op grond van eerdere publicaties gedacht werd.
Kijk hier jouw gemiste uitzending!
Een moment geduld, jouw uitzending worden geladen...

2Doc: Behind the Altar gemist

Uitzending gemist van 2Doc: Behind the Altar? Hier kun je alle uitzendingen van 2Doc: Behind the Altar kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 1
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!