Programma gemist?

Leve de Vrijwilliger! gemist?

07-12-2017 21:30

Leve de Vrijwilliger! - Docu: Leve de Vrijwilliger!

Op deze Nationale Vrijwilligersdag zendt BNNVARA de documentaire 'Leve de Vrijwilliger!' uit. De film, gemaakt door Michiel van Erp geeft gezicht aan de mensen die zonder enige financiële vergoeding een belangrijke bijdrage leveren aan onze samenleving. Wie zijn zij? Wat motiveert hen? Wat hebben ze er allemaal voor over? En in hoeverre hebben anderen baat bij al die activiteiten? Met humor en medeleven trekken tientallen landgenoten in deze documentaire aan de kijker voorbij. Het reilen en zeilen van onze maatschappij drijft voor een belangrijk deel op de inzet van vrijwilligers. Van onze wieg tot aan het graf worden we omringd door enthousiaste en meelevende landgenoten. Samen met de VS, Canada en de Scandinavische landen staat Nederland bovenaan als het gaat om het aantal vrijwilligers. Eén op de twee Nederlanders doet minimaal één keer per jaar vrijwilligerswerk en gemiddeld besteden vrijwilligers hier vier uur per week aan. Michiel van Erp: "In de afgelopen jaren ben ik zowel in mijn privéleven als in mijn werkende bestaan als filmer veelvuldig in contact gekomen met vrijwilligers. Soms onthutsend hoe belangrijk hun vrijwilligerswerk bijdraagt aan het welzijn van ons allemaal. Ik hoop met deze film kijkers te inspireren en te motiveren ook een steentje bij te dragen aan onze maatschappij." 'Leve de Vrijwilliger!' begint met de vrijwiligers Ans en Lenie die hand- en spandiensten verrichten in een Rotterdams geboortehotel. Wanneer de nieuwbakken moeders het zwaar hebben het de baby aan iets ontbreekt dan leggen Ans en Lenie ze in de watten. De film eindigt met een ontroerend portret van de 70-jarige Els, die als vrijwilliger aan stervensbegeleiding doet. Een vrouw met een hart van goud.
Kijk hier jouw gemiste uitzending!
Een moment geduld, jouw uitzending worden geladen...

Leve de Vrijwilliger! gemist

Uitzending gemist van Leve de Vrijwilliger!? Hier kun je alle uitzendingen van Leve de Vrijwilliger! kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 1
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!