Programma gemist?

De Avond van Taal gemist?

30-12-2017 20:20

De Avond van Taal - Taalquiz: De Avond van Taal

Het taaljaar 2017 wordt afgesloten met het nieuwe NTR-programma De Avond van Taal. Met teams van onder anderen bekende Nederlanders en politici van de vier partijen uit het kabinet worden tijdens deze avond verschillende rondes van de taalquiz, Tafel van Taal, gespeeld. Wie worden de Taalkenners van 2017? Columnist en schrijver Aaf Brandt Corstius neemt het samen met acteur Marcel Musters onder anderen op tegen Dave von Raven (zanger) en Arjan Spies (gitarist) van The Kik en politici Paul van Meenen (D66) en Judith Tielen (VVD) nemen het o.a. op tegen Diederik Boomsma (CDA) en Stieneke van der Graaf (ChristenUnie). De winnaars van de quizrondes worden samen met de kijkers door middel van een kort dictee getest op hun kennis van spelling en interpunctie. Het dictee wordt voorgelezen door presentator van het NOS Journaal, Annechien Steenhuizen. De twee teams die het dictee het beste maken spelen de spannende finale, waarin ze zo snel mogelijk een rebus moeten oplossen, die leidt naar een gedicht van de Dichter des Vaderlands, Ester Naomi Perquin. De winnaars van de finale mogen zich Taalkenners van 2017 noemen. Tussen de rondes door bespreekt Margriet met Buffi Duberman de taal van Donald Trump en met taalkundige Marc van Oostendorp wordt de stijl van vloggers geanalyseerd. Af en toe gaan we de studio uit en worden opvallende taalgebeurtenissen in Nederland onderzocht en we bespreken de taalvoutjes en de slechtste slogans van dit jaar. Tijdens de uitzending wordt hét woord van 2017 dat is gekozen door de volgers, lezers en stemmers van Het Genootschap Onze Taal bekendgemaakt.
Kijk hier jouw gemiste uitzending!
Een moment geduld, jouw uitzending worden geladen...

De Avond van Taal gemist

Uitzending gemist van De Avond van Taal? Hier kun je alle uitzendingen van De Avond van Taal kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 1
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!