Programma gemist?

2Doc: De keuze van mijn vader gemist?

10-01-2018 22:50

2Doc: De keuze van mijn vader - Docu: De keuze van mijn vader

In 'De keuze van mijn vader' probeert Yan Ting Yuen toegang te krijgen tot de persoonlijke geschiedenis van haar zwijgzame vader, Chinees restauranthouder te Maastricht, en zijn familie. Hierbij komt ze erachter dat deze onlosmakelijk verbonden is met de grote ontwikkelingen van de afgelopen halve eeuw in China. Zoals de hongersnood in de jaren vijftig, de Culturele Revolutie in de jaren zestig en de exodus naar het Westen in de jaren zeventig. Ontwikkelingen waaruit het pact tussen communisme en kapitalisme is voortgevloeid en die ervoor hebben gezorgd dat het huidige China de grootste economische macht in de wereld is; ontwikkelingen ook waarvoor de bevolking een forse prijs heeft moeten betalen. Er ontrolt zich een verhaal waarin voortdurend de verhouding tussen het individuele en het collectieve, tussen de kleine persoonlijke belevenissen en de grote wereldgeschiedenis op scherp staat. De keuzes van de vader en de verschillende levens die hij en zijn familie daardoor hebben geleid - in het rustige plattelandsdorp Dapeng, het kosmopolitische Hongkong en in Nederland, 11.000 kilometer van huis, in het westen - lijken rationeel en onontkoombaar met het oog op de grote veranderingen. Migratie naar een betere plek elders lijkt logisch. Maar is het echt, uiteindelijk, altijd beter om weg te gaan dan te blijven? Valt er wat te kiezen? Wie of wat bepalen uiteindelijk de keuzes in je leven?
Kijk hier jouw gemiste uitzending!
Een moment geduld, jouw uitzending worden geladen...

2Doc: De keuze van mijn vader gemist

Uitzending gemist van 2Doc: De keuze van mijn vader? Hier kun je alle uitzendingen van 2Doc: De keuze van mijn vader kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 1
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!