Programma gemist?

2Doc: Donordrama gemist?

29-01-2018 20:35

2Doc: Donordrama - Docu: Donordrama

Sterven omdat je op een te lange wachtlijst staat of illegaal een nier kopen in een land als India of Bangladesh? Dat is het duivelse dilemma waar veel nierpatiënten mee worstelen. In de documentaire Donordrama duiken de makers Joost van der Valk en Mags Gavan in het illegale circuit van de orgaanhandel door zich voor te doen als potentiele kopers. Ze dringen diep door in de wereld van tussenhandelaren, malafide artsen, advocaten en zien met eigen ogen hoe deze mensen misbruik maken van donoren die uit pure armoede bereid zijn hun nier af te staan. In Nederland is een groot tekort aan donoren. Zo wachten er ieder jaar zeshonderd mensen op een nieuwe nier. Daarvan sterven er 75 doordat er voor hen niet op tijd een donornier beschikbaar is. Afgelopen jaar stemde de Tweede Kamer met de kleinst mogelijke meerderheid in met de nieuwe donorwet. In het wetsvoorstel van D66 wordt iedere volwassen Nederlander donor, tenzij hij of zij aangeeft dat niet te willen. De nieuwe wet moet meer donoren opleveren. Voorafgaand aan de stemming debatteert de Eerste Kamer hier op dinsdag 30 januari over. In Donordrama wordt de Nederlandse nierpatiënt Lammert gevolgd. Hij wacht al jaren tevergeefs op een nier en moet tot die tijd tien uur per dag, zeven dagen per week dialyseren. De geringe beschikbaarheid van donoren stellen hem en andere nierpatiënten voor een onmogelijk dilemma. Indien zij ervoor kiezen om in India of Bangladesh illegaal een nier te kopen belanden zij in schimmige wereld van misbruik en uitbuiting, waarbij de straatarme donoren altijd het onderspit delven. Ze blijven berooid, verminkt en beschimpt achter.
Kijk hier jouw gemiste uitzending!
Een moment geduld, jouw uitzending worden geladen...

2Doc: Donordrama gemist

Uitzending gemist van 2Doc: Donordrama? Hier kun je alle uitzendingen van 2Doc: Donordrama kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 1
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!