Programma gemist?

NOS Herdenking Watersnood 1953 gemist?

01-02-2018 10:30

NOS Herdenking Watersnood 1953 - Live: Herdenking Watersnood 1953

Vandaag besteedt de NOS met twee rechtstreekse uitzendingen aandacht aan de zwaarste en dodelijkste Nederlandse overstroming van de afgelopen eeuwen: de Watersnoodramp van 1953. De programma’s komen uit Ouwerkerk op Schouwen-Duiveland, waar pas acht maanden na de ramp het laatste stroomgat met vier caissons werd gedicht. In de nacht van 31 januari op 1 februari 1953 veroorzaakte een combinatie van stormvloed en springtij dijkdoorbraken in Zeeland, Zuid-Holland en het westen van Noord-Brabant. Zo’n 200.000 hectare land kwam onder water te staan. De balans: 1836 doden, honderdduizend mensen dakloos en tienduizenden stuks vee verdronken. In de uitzending overdag staat een live verslag centraal van de herdenking bij het Nationaal Monument Watersnood 1953 in Ouwerkerk. Verder is een reconstructie te zien van de rampnacht en een reportage over hoe de watersnood zich voltrok in Oude Tonge, met 305 doden de gemeente die het zwaarst getroffen werd. Presentator Herman van der Zandt praat met mensen die de ramp nog zelf hebben meegemaakt. Ook aan tafel zit historicus en geograaf Willem van der Ham. Hij heeft publicaties op zijn naam staan over de geschiedenis van onder andere waterstaat, landschap en ruimtelijke ordening. Verder spreekt Herman met directeur Siemco Louwerse van het Watersnoodmuseum in Ouwerkerk dat is gevestigd in de vier caissons waarmee het laatste stroomgat werd afgesloten. Eén van die caissons is tevens de locatie van de avonduitzending (21:25 uur op NPO 2). Herman van der Zandt ontvangt daar Henk Ovink, die als Nederlands eerste watergezant de wereld rondreist om de Nederlandse waterbouwkundige kennis onder de aandacht te brengen. Verder zijn de rampreconstructie en een reportage te zien en wordt teruggeblikt op de herdenkingsplechtigheid.
Kijk hier jouw gemiste uitzending!
Een moment geduld, jouw uitzending worden geladen...

NOS Herdenking Watersnood 1953 gemist

Uitzending gemist van NOS Herdenking Watersnood 1953? Hier kun je alle uitzendingen van NOS Herdenking Watersnood 1953 kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 1
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!