Programma gemist?

Dance around the world gemist?

19-02-2018 21:25

Dance around the world - Nieuw: Dance around the world

In het nieuwe culturele reisprogramma Dance around the World gaan vrienden Jan Kooijman en Ish Ait Hamou op zoek naar typische culturele dansen van verschillende landen over de wereld. In de zesdelige serie - die vanaf vanavond iedere maandag om 21:25 uur op NPO 3 wordt uitgezonden - reizen Jan en Ish af naar Thailand, Oekraïne, Peru, Colombia, Ierland en Jordanië. Dance around the World is een mix van een reis- en dansprogramma. Presentator Jan Kooijman: "Ish en ik zijn al jaren goed bevriend. Het idee van het programma is heel eenvoudig, wat gebeurt er als twee goede vrienden worden ondergedompeld in een onbekende cultuur en proberen de bijhorende dansstijl eigen te maken. Zonder oefening, zonder voorbereiding. We wisten vooraf niet waar we naar toe gingen, dus eenmaal aangekomen moesten we de cultuur en de mensen echt leren kennen, om zo hun dansstijl proberen aan te leren." Dansen verbindt mensen en culturen. Presentator en danser Ish Ait Hamou heeft dit tijdens de verschillende reizen mogen ervaren: "Het is zo bijzonder om door middel van een dans dichter bij een bepaalde cultuur te komen en die ook op deze manier te leren kennen. Communicatie was soms een barrière maar door de gezamenlijke passie voor dans spraken we dezelfde taal. Dans verbindt." In de eerste aflevering reizen Jan Kooijman en Ish Ait Hamou af naar Colombia. Niet om een Colombiaanse dans te leren, maar een van oorsprong Afrikaanse slavendans: de Mapalé. Om deze dans echt te begrijpen moeten Jan en Ish de herkomst kennen en het gevoel van de dans begrijpen. Hiervoor treden ze letterlijk in de voetsporen van de voormalige slaven naar het eerste bevrijde slavendorp.
Kijk hier jouw gemiste uitzending!
Een moment geduld, jouw uitzending worden geladen...

Dance around the world gemist

Uitzending gemist van Dance around the world? Hier kun je alle uitzendingen van Dance around the world kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 6
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!