Programma gemist?

De Tafel van Taal gemist?

05-03-2018 19:50

De Tafel van Taal - Terug: De Tafel van Taal

De taalquiz De Tafel van Taal is vanaf vanavond terug op tv. Taalliefhebbers strijden tegen elkaar in een vrolijke en spannende quiz met vragen over taalkennis, spelling, etymologie en andere taalkwesties. De Tafel van Taal brengt twee belangrijke veranderingen: Thomas van Luyn is de nieuwe presentator én de kandidaten zijn geen bekende Nederlanders, maar taalliefhebbers uit heel Nederland. Cabaretier en columnist Thomas van Luyn is de nieuwe presentator van de Tafel van Taal. Thomas, bekend van de Mike & Thomas Show, QI en Studio Snugger, verheugt zich op het programma: "Van je hobby je werk maken, het is een cliché, maar dit komt behoorlijk in de buurt. Ik leef voor taalweetjes. Voor mij is de Tafel van Taal presenteren bingen op iets waar ik van hou." Ook de samenstelling van de teams is nieuw dit seizoen: voortaan spelen taalliefhebbers uit heel Nederland aan de Tafel van Taal. De kandidaten hebben zich na een oproep via social media en Onze Taal gemeld en zijn vervolgens via een aantal castingrondes geselecteerd. De Tafel van Taal wordt gespeeld aan een grote tafel met taaltrefwoorden waarover de kandidaten vragen beantwoorden. De vragen kunnen over alles gaan: spelling, leestekens, taalgeschiedenis, trivia en etymologie. Door het inzetten van troeven kunnen ze elkaar flink de pas afsnijden tijdens het spel. De quiz werkt toe naar een finale waarin een rebus moet worden opgelost. Het team dat zijn rebus het snelst oplost, is de winnaar. De kandidaten spelen in teams van twee. Op maandag en dinsdag spelen ze de voorrondes, op woensdag de halve finale waarna het winnende team op donderdag gesplitst wordt en één tegen één de weekfinale speelt. Thomas van Luyn neemt het stokje over van Margriet van der Linden, die vanwege andere werkzaamheden dit seizoen van De Tafel van Taal niet meer kan presenteren.
Kijk hier jouw gemiste uitzending!
Een moment geduld, jouw uitzending worden geladen...

De Tafel van Taal gemist

Uitzending gemist van De Tafel van Taal? Op deze pagina vind je alle uitzendingen van De Tafel van Taal, uitgezonden op Nederland 2. Heb je een uitzending van De Tafel van Taal gemist? Kijk deze dan hier terug!

Uitzending gemist van De Tafel van Taal? Hier kun je alle uitzendingen van De Tafel van Taal kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 35
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!