Programma gemist?

#jesuisdepri gemist?

16-04-2018 21:25

#jesuisdepri - De bron van het kwaad

We maken kennis met vijf jongeren die depressief zijn of zijn geweest. Wat kan een depressie uitlokken? Is iedereen er even gevoelig voor? Hoe voelt een depressie nu echt? Hoe ziet je leven er dan uit? De jongeren vertellen hún verhaal aan Jan Kooijman en deskundigen verduidelijken de problematiek. Anne is een meisje dat alles lijkt te hebben. Ze is mooi, intelligent en heeft een leuke vriendinnengroep. Maar achter dit uiterlijk schuilt een ongelukkige twintiger. De studente diergeneeskunde overwon een eetstoornis maar de depressieve klachten bleven. Ze wil zo graag meedoen met het gewone studentenleven, maar heel vaak lukt dat haar niet. Haar hopeloosheid is schrijnend. Eleanor had een moeilijke jeugd en verloor op jonge leeftijd haar moeder, wat een depressie uitlokte. Ze neemt ons mee in haar verhaal waardoor je begrijpt hoe zoiets zich opbouwt. Maaike worstelt al op jonge leeftijd met depressieve gevoelens en heeft al meerdere jaren therapie gehad. Een jaar geleden wilde ze uit het leven stappen toen ze besloot het leven nog één kans te geven tijdens een langdurige opname in een kliniek voor psychotherapie. Elwin werd vroeger geestelijk en lichamelijk mishandeld door zijn moeder. Daarnaast werd hij ook gepest. Hij was veertien jaar oud toen de depressie toesloeg en heeft jarenlang ertegen gevochten. Door regelmatig naar de boksschool te gaan voelde hij weer contact met zijn lichaam en kon hij een beetje uit zijn hoofd komen. Jynthe is op haar achttiende depressief geworden en is in korte tijd veranderd van een vrolijk en energiek meisje in een zwaar depressieve en suïcidale twintiger. Niets lijkt te helpen en we zien haar tijdens één van haar uitzichtloze dagen thuis. Haar laatste hoop is een langere opname in een kliniek. Als dit niet doorgaat, ziet zij het leven niet meer zitten.
Kijk hier jouw gemiste uitzending!
Een moment geduld, jouw uitzending worden geladen...

#jesuisdepri gemist

Uitzending gemist van #jesuisdepri? Hier kun je alle uitzendingen van #jesuisdepri kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 4
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!