Programma gemist?

NOS Nationale Herdenking 2018 gemist?

04-05-2018 18:45

NOS Nationale Herdenking 2018 - Live: NOS Nationale Herdenking 2018

Op 4 mei besteedt de NOS traditiegetrouw veel aandacht aan de dodenherdenking en de Tweede Wereldoorlog, met rechtstreekse uitzendingen en documentaires. Vanaf 18:45 uur is Annechien Steenhuizen in het Groningse Marum. Daar werden in 1943 zestien willekeurige jongens en mannen door de bezetter doodgeschoten, als vergelding voor de net uitgebroken april/mei-stakingen (onderwerp van de documentaire Het vergeten verzet van 1943 die later op de avond wordt uitgezonden). Te gast is historicus Monique Brinks, die in dienst is van het Militair Museum in Soest en meerdere publicaties over de Tweede Wereldoorlog op haar naam heeft staan. Daarna wordt overgeschakeld naar Amsterdam voor de herdenkingsbijeenkomst in de Nieuwe Kerk. De voordracht is dit jaar van de hand van schrijver en historicus Daan Heerma van Voss. Centraal in zijn boek 'De laatste oorlog' staat de vraag of de Tweede Wereldoorlog nog altijd ons morele ijkpunt is. Om 19:50 uur schakelen ook NPO 2 en NPO 3 bij en volgt op alle drie de publieke zenders de Nationale Herdenking vanaf de Dam in Amsterdam, in aanwezigheid van koning Willem-Alexander en koningin Máxima.
Kijk hier jouw gemiste uitzending!
Een moment geduld, jouw uitzending worden geladen...

NOS Nationale Herdenking 2018 gemist

Uitzending gemist van NOS Nationale Herdenking 2018? Hier kun je alle uitzendingen van NOS Nationale Herdenking 2018 kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 1
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!